SHBO en Thuisvester fuseren

Nieuws

Alle werkzaamheden doet Thuisvester al sinds begin 2018.
Op 1 september fuseren Stichting Huisvesting Bejaarden Oosterhout (SHBO) en woningcorporatie Stichting Thuisvester. Vanaf dat moment gaan beide partijen verder onder de naam Stichting Thuisvester, SHBO is eigenaar van de 260 zelfstandige huurwoningen in de Doelen en Buurstede in Oosterhout. Van oudsher is De Doelen een bekende en geliefde plek voor een bejaardenwoning. Omdat er meer vraag was naar aanleun- en bejaardenwoningen, is Buurstede volgens hetzelfde concept gebouwd. Later is een deel van de Doelen gesloopt en zijn er nieuwe woningen bijgebouwd.

Behouden beschermde woonvorm.
SHBO is klein en heeft geen eigen werkorganisatie. Om de dienstverlening aan de huurders in de Doelen en Buurstede op peil te houden, en waar nodig, te verbeteren is nagedacht over de toekomst. De beschermde woonvormen waar bewoners een grote mate van veiligheid aan ontlenen wilde SHBO koesteren en verder ontwikkelen. De afgelopen tijd zijn er veel activiteiten voor en door bewoners ontstaan. Voor SHBO was duidelijk dat zij niet zelfstandig garant kon staan voor de continuïteit en kon voldoen aan alle verantwoordelijkheden en plichten van woningcorporaties. Met Thuisvester zijn goede afspraken gemaakt voor het behoud van de identiteit van de SHBO-complexen. Daarin het de huurderscommissie een belangrijk aandeel gehad.

Fusie een feit.
Met dat gegeven is een fusiepartner gezocht en gevonden in de lokale woningcorporatie Thuisvester. De inmiddels aangestelde (interim)bestuurder, de heer Pinkhaar, heeft in samenwerking met de huurdersorganisatie en de Raad van Toezicht, het fusieproces geleid. Op 1 september aanstaande zal de fusie tussen SHBO en Thuisvester een feit zijn. De fusie markeert het einde van een weg die de Raad van Toezicht van SHBO, in samenspraak met de huurderscommissie, bewandeld heeft om het beschermde wonen in de Doelen en Buurstede veilig te stellen bij een sterke en betrouwbare partner. De huurderscommissie blijft bestaan en krijgt een rol krijgen binnen Thuisvester om de kennis en ervaring die zij hebben opgedaan verder te delen. De Huurdersvereniging Oosterhout heet de huurderscommissie van SHBO van harte welkom.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.