Beweegsaam Oosterhout start op 13 september!

Oosterhout Vandaag

Voor een heerlijke zwemmiddag.

Voor wie?

Beweegsaam is voor mensen met cognitieve beperking. Heeft
u moeite met onthouden, vindt u het lastig om op namen te
komen, dan kan dit komen door een cognitieve beperking.
Beginnende dementie is een veel voorkomend probleem bij de
deelnemers. Daarnaast zijn MS, Parkinson, restanten van een
hersenbloeding voorbeelden van cognitieve beperkingen waar
deelnemers last van kunnen hebben.
Twijfelt u of u tot de doelgroep behoort? Neem contact op!

Waarom?

Omdat we u kunnen helpen en deskundig begeleiden bij het zwemmen, waardoor u heerlijk kunt bewegen in het water. Het bewegen in warm water houdt de spieren en gewrichten soepel en sterk!
Daarnaast is gebleken dat bewegen kan bijdragen aan het vertragen van cognitief verval. Een belangrijke reden om actief te blijven!
Lukt het u niet meer om alleen het water in te gaan? geen probleem! Wij werken samen met studenten uit de zorg die u 1-op-1 begeleiding bieden van de ingang tot in het zwembad.
Beweegzaam neemt de zorg over van uw mantelzorger, die daardoor de mogelijkheid heeft om iets voor zichzelf te gaan doen. Terwijl u van het water en de gezelligheid geniet!

Bekijk het filmpje ‘BeweegSaam-Recreatieoord De Warande’ op YouTube voor een impressie

Aanbod:

Het zwembad beschikt over verschillende middelen zoals een mindervaliden-lift en een luie trap om het water te betreden. Een rolstoel of rollator hoeft geen beperking te zijn.

Gezelligheid

Voorafgaand aan het zwemmen of na het zwemmen verzorgen vrijwilligers een koffiemoment in Brasserie de Warande (Wilhelminakanaal Zuid 66 in Oosterhout) waar we gezellig bij elkaar komen voor een praatje met een heerlijk kopje koffie of thee erbij.

Vervoer

Het is de bedoeling dat u zelf naar het zwembad komt. Indien dit lastig is kunt u dit bij de aanmelding aangeven, u krijgt dan informatie over vervoersmogelijkheden

Wanneer

Elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00uur. Er zijn twee zwemgroepen, u bent een half uur tot drie kwartier in het water.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.