Schuilkelder open tijdens Open Monumentendagen

Op zaterdag 8 en zondag 9 september zijn ook in Oosterhout weer de Open Monumentendagen.
Het Gemeentelijk monument, de schuilkelder gelegen in de tuin van de voormalige Pastorie van de St. Antoniuskerk, zal ook haar deur openzetten voor het publiek.
Ons vrijwilligersteam stelt als doel, het doorgeven van het verhaal, over hoe onze ouders en voorouders hebben moeten schuilen voor het “Oorlogsgeweld”. Niet alleen voor de ouderen maar zeker voor onze jeugd, die zich steeds bewuster wordt van het verleden, is een bezoek aan dit prachtige maar ook spannende monument van belang.
Door velen is de schuilkelder al bezocht, velen hoorden over de geheimen van deze ondergrondse schuilplaats. Ondanks dat er al een tipje van de geheimzinnige sluier is opgelicht, is een team van vrijwilligers bezig om de waas die over een mogelijk tweede schuilkelder hangt, te onderzoeken. In het kader van dat onderzoek komen iedere keer nieuwe feiten naar boven. Zo is de vermoedelijke ingang van een tweede schuilplaats in kaart gebracht. Ook zijn bij opgravingen buizen van een lucht- verversingssysteem gevonden. Toch de moeite waard om deze unieke schuilplaats weer eens te bezoeken. U bent van harte uitgenodigd.
De rondleiding en bezichtiging zijn uiteraard gratis. De openingstijden zijn op de OPEN MONUMENTENDAGEN za/zo 8/9 september van 10.00 – 17.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.