Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in Oosterhout

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Oosterhout ontvangen binnenkort weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan kinderen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier om zich te oriënteren op het gebied van sport, cultuur en mediawijsheid. Vorig schooljaar schreven zich ruim 3.000 kinderen in.

Door gebruik te maken van Sjors hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging of aanbieder en maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 schrijven zich vanaf 5 september in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s
Kinderen uit de gemeente Oosterhout kunnen kennismaken met meer dan 200 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatieveling is gedacht, want zij kunnen zich inschrijven voor beestenboel, muziek maken, tekenen, schilderen, taartjes maken en knutselen. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Winnaar tekenwedstrijd
Noud Vissers heeft dit jaar de tekenwedstrijd gewonnen. Zijn tekening staat dit jaar op de kaft van het boekje. Wethouder Marian Witte heeft Noud heeft op maandag 3 september in zijn klas van de Westhoek een mooie prijs uitgereikt. (foto in bijlage)

Indirecte schoolkosten
Wanneer de bijdrage van de activiteiten lastig is om te betalen, dan komen ouders misschien in aanmerking voor een tegemoetkoming voor indirecte schoolkosten en naschoolse activiteiten. Op de website van de gemeente Oosterhout (www.oosterhout.nl/gemeentewinkel/indirecte-schoolkosten) is daarover informatie te vinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.