VV Oosterhout Zaterdag 1 delft onderspit in boeiende derby tegen SCO

In de derde helft zijn ze ongenaakbaar!
Vandaag stond voor VV Oosterhout de laatste bekerwedstrijd op het programma.
Na eerder verloren te hebben van Right’Oh en gelijkgespeeld te hebben tegen VV Schelluinen was vandaag buurman SCO op Sportpark De Contreie de tegenstander. Een heuse derby dus.
Beide ploegen wisten al dat ze uitgeschakeld waren dus op zich was het een duel om des keizers baard maar een derby is een derby en beide ploegen wilden uiteraard deze partij winnend afsluiten.
Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijk titanengevecht: perfect zomerweer, goede (kunst)grasmat en een drukbezette tribune met toeschouwers van beide kanten.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, echter kreeg VV Oosterhout de grootste kansen. SCO, dat een heuse metamorfose heeft ondergaan met veel nieuwe spelers, was af en toe gevaarlijk maar kreeg het niet voor elkaar het sterke defensieve blok van VV Oosterhout bestaande uit van Vught, Fijneman, Bakker en Gouka te doorbreken. De twee beste spelers van SCO speelden op het middenveld maar dit behendige blok werd goed afgestopt door het Oosterhoutse duo van Wanrooij en van Ginneken.
VV Oosterhout had dus de betere kansen en had voor rust al op een comfortabele 3-0 voorsprong kunnen staan maar helaas was dit niet het geval. Spits Stefan Kok, die een goede wedstrijd speelde, was keer op keer een ware lastpak voor de verdediging van SCO. Nadat de doelman van SCO een goede kans van Stefan Kok met de punt van zijn schoen nog kon keren was het een paar minuten later toch raak.
Een schitterende steekbal van middenvelder Mark van Ginneken op Stefan Kok zette Kok één op één met de doelman van SCO en met een héérlijke beweging wist Kok de doelman te passeren en de 1-0 op het scorebord te brengen. De goal werd door Stefan Kok op een leuke manier gevierd d.m.v. de bal onder het shirt wat dus inhoudt dat er een klein Kokkie aan zit te komen. Stefan, namens het team nogmaals gefeliciteerd met dit ontzettend mooie nieuws.
In de minuten na de 1-0 kreeg Kok nog twee goede kansen op een goal maar helaas stond het vizier niet op scherp en bleef het 1-0.
Dit leek ook de ruststand te worden ware het niet dat een merkwaardig geval de eerste helft nog deed kantelen. Een onschuldige steekbal van SCO kwam terecht bij doelman Vorthoren die de bal, om tijd te winnen, met zijn handen tegenhield en rustig af te wachten tot de spits van SCO zijn kant op kwam. Vorthoren pakte de bal daarna klemvast en wilde het spel voortzetten ware het niet dat de scheidsrechter floot voor een indirecte vrije trap voor SCO. Verbazing alom bij iedereen want wat deed doelman Vorthoren verkeerd? Uit de indirecte vrije trap, op circa 7 meter van het doel wist de middenvelder van SCO de bal loeihard en hoog in het dak van het doel te schieten en zo kwam SCO op een onverdiende 1-1. Daarmee ging VV Oosterhout toch met een naar gevoel de kleedkamer in aangezien er veel meer had ingezeten.

In de tweede helft kroop SCO meer uit zijn schulp en werd het gevaarlijker en beter. VV Oosterhout speelde echter ook zeer behoorlijk en kon goed partij bieden aan de 3e klasser. Daarmee werd de tweede helft zeer boeiend en kregen de toeschouwers waar voor hun geld (toegang bij wedstrijden van VV Oosterhout Zaterdag 1 is gratis overigens). SCO kreeg een paar goede kansen maar sterk verdedigen aan VV Oosterhout kant en daarnaast doelman Vorthoren die een vrije trap uit de kruising ranselde voorkwamen de voorsprong van SCO.
Halverwege de tweede helft kwam VV Oosterhout plots met 10 man te staan toen middenvelder van Wanrooij (die een sterke wedstrijd speelde) aan de noodrem moest trekken en een speler van SCO net buiten het zestienmetergebied aan het shirt trok. Doorgebroken speler oordeelde scheidsrechter met een rode kaart voor van Wanrooij tot gevolg. Nauwelijks een paar minuten later wist SCO de man meer situatie uit te buiten en kwam het gelukkig op voorsprong doordat een onschuldig schot licht van richting werd veranderd en in het doel verdween. 1-2 achter en met 10 man verder, het leek voor VV Oosterhout een schier onmogelijke opdracht om nog een positief resultaat te behalen maar toch wist de ploeg zich kranig te weren. SCO bleef de bovenliggende partij maar toen ook zij met 10 man kwamen te staan, na 2x geel voor verdediger Hesterman, werd het nog billen knijpen. Vlak voor tijd leek VV Oosterhout toch de o zo verdiende gelijkmaker (gezien het volledige spelbeeld) te maken toen invaller Jeffrey van Baal, net terug van zijn huwelijksreis, één op één met de doelman van SCO kwam te staan maar helaas werd zijn inzet gekeerd door de doelman.
In de allerlaatste seconde van de wedstrijd wist SCO ook nog de 1-3 te scoren toen een vrije trap vanaf 40 meter in één keer achter de te ver voor zijn doel staande doelman Vorthoren werd geschoten. Hele mooie goal maar het maakte de uitslag ietwat geflatteerd.

Al met al kunnen we spreken van een zeer boeiende wedstrijd tussen twee teams die alles gaven en koste wat kost niet wilden verliezen. De derde helft was nog heel gezellig en mooi om te zien was dat vele SCO’ers ook lang bleven hangen in de kantine en onder het genot van vele hapjes en drankjes en de door VV Oosterhout ingehuurde DJ er een mooi feestje van maakten.

Ondanks dat VV Oosterhout het onderspit delfde mag het toch trots zijn op datgene wat ze lieten zien. Mooi om te zien is ook de progressie die de ploeg maakt de laatste weken. Met een week voor de start van de competitie lijkt VV Oosterhout klaar voor de eerste wedstrijd, uit tegen Internos uit Etten-Leur.

Nog terugkomend op het merkwaardige geval in de eerste helft waar de 1-1 uit viel: navraag bij ex-toparbiter Mario van der Ende leverde op dat de scheidsrechter van vandaag volgens de regels handelde en dus terecht floot voor een indirecte vrije trap. Discussie gesloten. MV.

Volgende week naar nieuwbakken 4de klasser Internos aanvang 16:00 uur. Adres Sportpark ‘De Hoge Neerstraat’ Olympiade 7 Etten-Leur.

Foto’s van de wedstrijd vind je hier:
https://www.vvoosterhout.nl/1037/vv-oosterhout—sco-zon-beker/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.