Hij is waterdicht !

Het aquarium in aanbouw in het MEK aan de Veerseweg in Oosterhout is waterdicht. Nu zullen de meeste lezers denken dat dit de normale gang van zaken is. Dat klopt. Maar niet als het een speciaal tentoonstellingsaquarium is dat de bijzondere afmetingen heeft van 12 meter lang, bij deels 60 cm breed maar deels ook 3 meter breed. Het aquarium bestaat uit glas en hout en die combinatie maakt het technisch complex. Maar het is gelukt.
Het aquarium is gebouwd door de leden van aquariumvereniging De Siervis ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging. Ze zijn nu bezig met de inrichting van het aquarium om het biotoop van een rivier in het Congo oerwoud van Afrika weer te geven. Ook de ruim 250 vissen die gaan leven in het aquarium komen uit het Congolese (Zaïrese) oerwoud.
Al eerder, bij het 25-jarig jubileum, maakten de leden van De Siervis een bijzonder aquarium. Dat was een aquarium van 18 meter lang. Maar omdat dit Congo-aquarium veel breder en hoger is bevat het bijna de dubbele hoeveelheid water, ruim 5000 liter. Verschillende filters en pompen stuwen ruim 20000 liter water per uur door het aquarium.
Vanaf 7 oktober tot en met 2 december is het aquarium te zien in het MEK, Veerseweg 100 te Oosterhout. Voor openingstijden zie: http://www.mek-oosterhout.nl/openingstijden/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.