Gouden gemeentespeld voor Toon Oomen

Gemeente nieuws

Toon Oomen wil een nieuwe periode in zijn leven (pensioen) graag inluiden met een feestje, een muzikale happening in de vorm van een concert met vrienden die hij om allerlei redenen bijzonder waardeert. Zondag 23 september a.s. gaat dat gebeuren in de vorm van een bijzondere Sunday Session van de Frits Bayens Big Band. Tijdens dat concert zal burgemeester Marcel Fränzel Toon Oomen de gouden gemeentespeld opspelden. Oomen ontvangt deze onderscheiding voor zijn grote inzet voor muzikaal Oosterhout.
Na een leven gewijd aan het overbrengen van zijn muzikale kennis in de gemeente Oosterhout heeft Toon Oomen onlangs zijn drumstokken overgedragen aan een nieuwe generatie. Meer dan 43 jaar sloeg zijn vonk over op jonge slagwerkers bij h19. Toon is een begrip in cultureel Oosterhout. Elke leerling een eigen bijnaam. Kenmerkend voor Toon is zijn oog voor wat zijn leerlingen nodig hadden om zich te ontwikkelen door middel van de liefde voor muziek.
Zijn slagvaardige carrière bracht vele grote namen in de Nederlandse drumwereld voort: Jimmy van den Nieuwenhuijzen (Van Velzen), Mark Stoop, Hans Eijkenaar, Hans van Oosterhout, Stefan van Oosterhout, Jurgen Damen, Dirk de Nijs, de andere Toon Oomen, Marc Schenk, Eva Korse, Job Verweijen en vele anderen. Zonder de resultaten van de lessen van Toon zou het Nederlandse muzieklandschap anders klinken. Zijn eigen leerlingen stroomden door naar vakopleidingen en bands en kwamen terug naar Oosterhout om bij h19 zelf weer les te komen geven. Zo zal zijn kennis en geluid nog lang naklinken.
Onvergetelijke slagwerkevenementen zoals Boem Paukeslag in combinatie met de Drakenbootraces en slagwerkdagen staan in het geheugen en trommelvlies gegrift. Projecten in het onderwijs, onvergetelijke optredens, een herkenbaar gezicht en geluid.
Met deze activiteiten heeft Toon Oomen zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Oosterhoutse samenleving. Het gemeentebestuur is hem daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen.
Kijkend naar de duur en intensiteit van zijn activiteiten voor Oosterhout heeft het gemeentebestuur besloten om aan Toon Oomen de gouden Gemeentespeld toe te kennen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.