Uitstekende competitiestart voor VV Oosterhout zaterdag 1

De eerste klap is een daalder waard!

Na een aantal weken aan voorbereiding met enkele oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden stond vandaag eindelijk de competitiestart op het programma.
Tegenstander in de seizoen ouverture was nieuwkomer Internos uit Etten-Leur. Internos heeft de zondagtak opgeheven en is per dit seizoen een zaterdagclub geworden, wat dus inhoudt dat het prestatieve voetbal op zaterdag zal zijn en niet meer op zondag. De zondagtak van Internos was de voorbije seizoenen een stabiele derdeklasser en een gedeelte van de selectie van het seizoen ‘17/’18 heeft de overstap gemaakt naar de Zaterdag 1.
Vooraf was er heel weinig informatie over Internos bekend bij de Oosterhoutse equipe van trainer Jeffrey van Korven dus het was echt afwachten wat voor tegenstander we zouden treffen en of Internos ook een kandidaat voor de bovenste posities in de competitie zou zijn.

Onder regenachtige omstandigheden maar op een perfecte grasmat gingen beide ploegen van start en was de competitie eindelijk begonnen.
VV Oosterhout begon furieus en al na 90(!) seconden lag de bal in het netje. Spits Stefan Kok werd op maat bediend door Rene Sprangers en schoot de bal beheerst achter de doelman van Internos.
Een heerlijk en gedroomd begin van de wedstrijd.
VV Oosterhout ging na de openingstreffer op jacht naar meer en speelde Internos op sommige momenten helemaal zoek. Met name het aanvalstrio Sprangers, Kok en van Baal waren een ware plaag voor de verdediging van Internos waardoor VV Oosterhout constant gevaarlijk en dreigend voor de dag kwam. Internos kon hier aanvallend heel weinig tegenoverstellen, mede door de ijzersterke verdedigingslinie van vandaag bestaande uit (Michel) van Vugt, Bakker, van Ginneken en Gouka.
Éénmaal waren ze halverwege de eerste helft dichtbij een treffer maar een kopbal eindigde helaas voor alles wat Internos lief heeft op de paal waarna het gevaar geweken was.
Rond de 32e minuut wist VV Oosterhout de belangrijke 0-2 op het bord te brengen. Een goede pass van de pitbull op het middenveld Bryan Slagmolen bracht Stefan Kok in stelling om zijn tweede van deze middag te maken. Met een slimme loopbeweging was hij zijn tegenstander te slim af en één op één met de doelman maakte hij uiteraard geen fout en rondde koelbloedig af.
Zaak nu was om minimaal met deze marge de rust in te gaan. In ieder geval was het devies om geen tegengoal te krijgen. Internos kreeg twee grote kansen op de aansluitingstreffer maar tweemaal was doelman Vorthoren een grote sta in de weg.
Ook VV Oosterhout kreeg nog enkele kansen maar helaas werd het net niet meer gevonden waardoor beide teams gingen rusten met een 0-2 tussenstand.
Ook in de tweede helft ging VV Oosterhout weer goed van start. Wederom kreeg Internos geen grip op het spel van VV Oosterhout alleen wist VV Oosterhout de overmacht niet direct uit te drukken in doelpunten. Rond de 56e minuut viel dan toch de o zo belangrijke 0-3. En wederom was het Das Torphantom Stefan Kok die met een geniale actie zijn derde van deze middag binnenschoot.
VV Oosterhout rook bloed en Internos was rijp voor de slacht. Tussen de 58e minuut en 61e minuut kregen Sprangers en Kok een paar goede kansen maar hun goede inzetten werden keer op keer tegengehouden door of de doelman of een verdediger van Internos.
Toch viel rond de 63e minuut de 0-4. Na een goede pass van rechtsbuiten van Baal was het wederom Stefan Kok die zijn vierde (!) van de middag maakte. Waar zou dit ophouden dachten veel toeschouwers die de wedstrijd aanschouwden. Ook zij wisten niet wat ze meemaakten want Internos was vooraf als een gevaarlijke outsider beschouwt in deze competitie, en in de eerste de beste competitiewedstrijd werden ze van het kastje naar de muur gestuurd door een ontketend VV Oosterhout. Welkom in de 4e klasse.
VV Oosterhout leek het echter na de 0-4 een beetje te geloven en liet te teugels wat vieren waardoor het nonchalanter en slordiger werd. Nadat Internos wat speldenprikjes uitgedeeld had wist het rond de 68e minuut dan toch de aansluitingstreffer te noteren. Een goede actie van de spits werd in eerste instantie gekeerd door doelman Vorthoren maar in de rebound was een teamgenoot er als de kippen bij de bal binnen te tikken. 1-4 met nog 20 minuten te gaan, Internos voelde dat er nog meer in zat en begon de wedstrijd stukje bij beetje over te nemen en VV Oosterhout moest in de verdediging. Toch duurde het tot de 84e minuut voor er weer een treffer viel en wederom was deze voor Internos. Een zondagschot vanaf 20 meter viel in de kruising achter de verraste doelman Vorthoren. Mooie goal maar geen onhoudbare bal.
In de resterende minuten, waaronder 8 minuten blessuretijd, floot de dienstdoende scheidsrechter van vandaag voor de laatste keer op zijn fluit en liep VV Oosterhout met een 2-4 overwinning en 3 punten in de zak het veld af, Internos machteloos achterlatend.

Speler van de dag vandaag was uiteraard spits Stefan Kok die met 4 goals een weergaloos begin kent van de competitie en zijn scherpte direct laat zien. Maar naast Stefan ontvangt het gehele team, inclusief wissels en technische staf, een dikke pluim voor het optreden van vandaag. Onder aanvoering van aanvoerder van Hoof liet VV Oosterhout zien dat het een eenheid is en een moeilijk te verslaan team. Voor elke meter werd gestreden en met een aantal weergaloze acties en combinaties was er ook het befaamde samba voetbal te zien, alleen nu in Oosterhoutse dienst.
Uiteraard waren er ook vandaag punten te zien die voor verbetering vatbaar zijn maar uiteindelijk telt na de wedstrijd maar één ding en dat is drie punten bijschrijven. Een betere start van de competitie had VV Oosterhout niet kunnen wensen, nu zaak deze lijn door te trekken.

Volgende week speelt VV Oosterhout thuis op Sportpark De Contreie tegen DOSKO uit Bergen op Zoom. DOSKO wist in hun eerste wedstrijd van het seizoen de gedoodverfde titelkandidaat ONI met 3-2 te verslaan wat zeker gezien mag worden als een superstunt. VV Oosterhout is dus gewaarschuwd en moet scherp aan de start verschijnen om wederom drie punten bij te kunnen schrijven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.