De eerste Groene pluim in Oosterhout voor Rodenburg Biopolymers

Woensdag reikte wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen de eerste Oosterhoutse Groene Pluim uit aan Rodenburg Biopolymers. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs op gebied van duurzaamheid van VNO-NCW. Het familiebedrijf Rodenburg verwerkt al sinds de oprichting in 1945 reststromen vanuit de aardappelindustrie tot volledig afbreekbare bioplastics.

Rodenburg: impact op duurzaamheid
Het juryrapport roemt Rodenburg als bedrijf met grote waarde voor de directe omgeving en een goed werkklimaat met trotse medewerkers. Het bedrijf heeft impact op duurzaamheid omdat de bioplastics over de hele wereld verkocht worden. Rodenburg zoekt hoogwaardige toepassingen voor restromen uit onder andere de aardappelindustrie (petfood en bioplastics). De eigen reststromen worden extern verwerkt in vergisters voor de productie van groen gas en groene stroom. Energiebesparing is een speerpunt. Verder biedt het bedrijf medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een bestendige baan. Toepassingen voor bioplastics worden altijd ontwikkeld in samenwerking met meerdere partners, hogescholen of universiteiten. Door deelname aan internationale onderzoeksprojecten wordt het bedrijf regelmatig gevraagd voor lezingen op dit gebied.
Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen is trots om in Oosterhout de eerste Groene Pluim te kunnen uitreiken. Wethouder Willemsen: ”duurzaamheid is geen wedstrijd; er zijn in Oosterhout gelukkig meer mooie parels op dit gebied. Als gemeente vinden we het belangrijk om dat aandacht te blijven geven. Daarom nemen we de Groene Pluim op in ons Duurzaamheidsprogramma, zodat we volgend jaar weer een duurzaam bedrijf in het licht kunnen zetten.”

De Groene Pluim
De Groene Pluim is een aanmoedigingsprijs vanuit VNO/NCW. Bedrijven die zich aanmelden voor de Groene Pluim worden door een onafhankelijke accreditatiecommissie getoetst. Punten waarop getoetst wordt zijn: duurzame consumptie- en productieprocessen, het bestrijden van klimaatverandering, bijdrage aan economische groei, waardig werk voor iedereen en actieve communicatie en kennisdeling over duurzaam ondernemen.

Zie ook VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=MWdSOJ7Gtmw

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.