HAD museum viert 60 jarig bestaan met boekpresentatie

Nieuws

Guus Dalkmann, van het HAD museum uit Oosterhout, staat wereldwijd bekend als dé expert op het gebied van de Holland America Line (HAL). Zondag 30 september viert het HAD museum vanaf 14:00u het 60 jarig bestaan met een boekpresentatie van De Lijn. Dit boek is een deel van een totaal van 30 boeken over de Holland America Line.
Het HAD museum is gevestigd in Oosterheem en de boekpresentatie vindt plaats in de gezamenlijke ruimte van het bejaardenhuis aan het Aletta Jacobspad 1. Iedereen die belangstelling heeft in de scheepvaart, en in het bijzonder de Holland America Line,  is van harte welkom.

Het HAD museum is een afkorting van Heinrich August Dalkmann maar deze afkorting kan ook worden weergegeven als Holland America Dalkmann Museum. Vanaf zijn 8e jaar begon hij met het verzamelen van items met betrekking tot de Holland America Line (HAL). In 2008 kreeg hij een zware beroerte waardoor zijn werk een tijdlang stil is komen te liggen. Maar met hulp van uitgever Nico Guns en vrienden is het toch weer gelukt om de draad op te pakken en het verzamelen en het samenstellen van boeken voort te zetten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.