Bliemer Arashi organiseerde senioren judostage

Judogrootmeester Piet de Jong in de Baronie!
Zaterdag 29 september organiseerde Bliemer Arashi Sport in de Baronie een judostage voor senioren judoka’s, de 5e Busen judo stage bij Arashi ivm. het 25 jarige jubileum. Grootmeester Piet de Jong 76 jaar en 7e dan judo was uitgenodigd om samen met Ruud Oostlander 5e dan het Busen judo kata te doceren. Het Busen judo is een stroming die vanaf het begin van judo in Nederland is onderwezen.
Op zondag 30 september werd het 42e vijfhonderd punten toernooi georganiseerd voor jeugdjudoka’s in de Oosterhoutse sportzaal Markkant. Hierdoor was er weer een mooie gelegenheid om op de zaterdagmiddag ervoor een clinic/stage te organiseren. Bliemer Arashi Sport wil graag een steentje bijdragen aan de promotie van judo en in bijzonder het Busen judo. Het Busen judo is dynamisch en traditioneel. Men probeert in Nederland en omgeving deze vorm vast te houden, zoals deze altijd was. Busen kata (vormen) hebben een directe toepasbare link met wedstrijden en martial arts. Op zaterdagmiddag was judogrootmeester Piet de Jong uit Dinteloord uitgenodigd om het Busen Ju no kata aan te bieden. Piet de Jong is hoofdtrainer van JV De Kroeven uit Roosendaal, geeft les in Den Haag en Klundert, is lid van de gradencommissie Zuid-Nederland, trainde in zijn jonge jaren bij de kernploeg bij Anton Geesink, kreeg les van Japanner Tokio Hirano 8e dan in Antwerpen en traint al meer dan 35 jaar in Hoogvliet bij Chris de Korte 9e dan (trainer van Mark Huizinga). Grootmeester de Jong kan alles nog met zijn 77 jaar zelf demonstreren èn hoe!!!! Hij houdt van dynamisch judo, gebruik maken van de beweging van de ander. In de inleiding werd meteen de groep in beweging gezet. Na de warming up volgde meteen uitleg met methodieken voor de verschillende technieken. Het Ju no kata is een vorm van verschillende bekende judoworpen die worden uitgevoerd zonder weerstand en zonder te werpen. Ruud Oostlander 5e dan en oud-wedstrijdjudoka (o.a. 2e van Nederland!) kwam het Koshiki no kata aanbieden. Het kata van de Samourai. Na de 2-uur durende stage ontvingen al de deelnemers en boekje over deze 2 vormen. Judomeester Rinus Bliemer van Arashi schreef een 5e & 6e boekje over de verschillende judovormen als ondersteuning van de stage. Deze boekjes zijn verkrijgbaar via de website en op de les. In Brabant zijn verschillende plaatsen/trainers waar men op niveau Busen judo kan trainen/bestuderen: Breda, Oosterhout, Made, Roosendaal, Halsteren, Klundert, Kaatsheuvel, Tilburg, Gilze, Raamsdonksveer, Geertruidenberg, Hoeven, Oudenbosch, Bergen op Zoom, Goirle, etc. De volgende Busen judo stage zal in de kerstvakantie in Hoogvliet zijn. Vera Wandel won het internationale toernooi van Warschau en Patrick Pannekoek de pot van Olen in België, zijn broer Michael werd in een klasse lager 2e. Voor foto’s zie facebook. Meer info voor judo www.budokwaiarashi.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.