Week van de Veiligheid 2018 start met ondertekenen contract Meld Misdaad Anoniem

Politie Oosterhout

Van maandag 8 tot en met zondag 14 oktober 2018 is het wederom de Week van de Veiligheid! Deze landelijke week staat in het teken van (on) veiligheid. In deze week worden door gemeente, buurtpreventieteams, politie en brandweer verschillende acties georganiseerd. 

Dit jaar begint de week van de veiligheid in Oosterhout al eerder, namelijk op woensdag 3 oktober. Op deze avond zal het contract met Meld Misdaad Anoniem (MMA) officieel getekend worden door de burgemeester en MMA. Bij Meld Misdaad Anoniem kunnen mensen terecht met anonieme tips over criminaliteit. De gemeente wil het melden van misdaad laagdrempelig maken, omdat melden bij de politie soms toch als een hoge drempel wordt ervaren. Door het aangaan van een contract met MMA ontvangt de gemeente deze meldingen. Vervolgens gaat de gemeente kijken of de meldingen helpen in de aanpak van openbare orde en veiligheid.

Daarnaast is er op deze woensdagavond een voetjesactie in de buurten Vrachelen, Markant en de Contreie. De drie buurtpreventieteams trekken samen met de politie en gemeente op in de aanpak van woninginbraken. Met een voetjesactie laten zij flyers in de vorm van een schoenafdruk achter bij woningen en in bergingen waar zij openstaande of niet afgesloten ramen of deuren aantreffen. Op de flyer staat de waarschuwing: “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn”. Het doel van deze acties is om mensen bewust te maken van het risico op insluiping als ramen en deuren niet goed zijn afgesloten. Gedurende de week van de veiligheid worden de voetjesacties onder andere herhaald in de Donkenbuurt, Houthaven, Slotjes Oost, de Natuurkundigenbuurt, de Kastelenbuurt en de Beemdenbuurt.

Tent op zaterdagmarkt

Op 13 oktober van 09.00 tot 16.00 staan gemeenten, buurtpreventie, brandweer en politie met “tent in de wijk” op de zaterdagmarkt op de Markt. Hier kunt u terecht voor informatie over brand- en inbraakpreventie, buurtpreventie en natuurlijk Meld Misdaad Anoniem. U kunt er ook met de gemeente in gesprek over de veiligheid in Oosterhout.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.