Amateurkunstenaars exposeren in Oosteind

Vrijdag 5 oktober 2018 wordt er in het Oostquartier in Oosteind voor de 15de keer een EXPOSITIE geopend.

Ieder jaar laten amateurkunstenaars die in Oosteind wonen het werk zien dat ze de afgelopen tijd gemaakt hebben. Omdat dit de 15de expositie is mochten alle deelnemers een gast uit nodigen die met hem of haar werk tentoonstelt. Die gasten hoefden niet in Oosteind te wonen. Daarom kunt u werk bewonderen van 39 amateurkunstenaars en 2 groepen.

Els Jansen, Arnold Emmen, Nel den Ronden, Josien van Rooij, Willeke Schoenmakers-vd Berg, Elien Leonard-Wolfert, Elise Mak-de Bekker, Mareike Langerwerf, Roos Kouwelaar, Connie Keulemans, Maria Hoeks-vd Bijgaart, Hans vd Elshout, Clasien Schilders, en Jo van Hal laten schilderijen zien. Brenda Michielsen maakt tekeningen die ze met glas verwerkt en Willeke van Seeters maakt prachtige schilderijen van mozaïek. Op de tentoonstellingsborden hangen ook foto’s van Antoon Klaverdijk, Jan Verkooijen, Nora Kruik, Jeannette Goderie en de fotoclub FOTOKUS. Er is volop keramiek te zien van Gerda vd Bosch, Maria Hoeks-vd Bijgaart, Henriet Jespers, José Verkooijen-Botermans, Mieke Verdaasdonk, Nel den Ronden, Truus Maas, Maria Huijben, Corrie vd Heijkant, Anneke Emmen, Adrie van Gils en Jeanne van Haperen. Maria Hoeks stelt ook enkele bronswerkjes tentoon. Carola vd Heijden-Maas laat beeldhouwwerk zien. Marja Huijben maakte net als Adrie van Gils enkele werken met pretex. Verder exposeren Mari Huijben met smeedwerk, Ank van Sambeek, Erna en Elleke Leijten met sieraden van zilver, glas en klei, Beppie Jespers met glasfusionwerk. Sjan van Hooijdonk maakte een wonder object van draad en ander materiaal. Van dichter Axel Kruse kan men gedichten lezen. De Leesclub Oosteind zoekt verbinding tussen woord en beeld.
Kom….en bewonder!
Verschillende amateurkunstenaars zullen tijdens de expositie op zaterdagmiddag een demonstratie geven van hun kunstvorm.
Op zondagmiddag zullen Mari en Maria Huyben raku stoken demonstreren. Deze techniek glazuurt kleiwerk in “open” vuur en gaat dus gepaard met veel vlammen en rook. Het is de moeite waard ook hier te komen kijken.
Natuurlijk kunt u ook weer genieten van een kop koffie of thee met appelgebak, of van een glaasje.
Met het kopen van een lot maakt u kans op het winnen van een kunstwerk van een van de deelnemers.
U kunt de expositie zien in de benedenzalen van het Oostquartier
aan de Provincialeweg 96 in Oosteind.
De entree is gratis.
Openingstijden zijn op vrijdag 5 oktober van 20.00 tot 22 uur, op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag 7 oktober van 11.00 tot 17.30 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.