TSC wint uit bij ZIGO 0-2

Zondag ging TSC op bezoek bij ZIGO in Tilburg. Nog steeds zit er bij TSC een wrange gedachte achter na het verloren kampioenschap 2 jaar geleden bij ZIGO. Niet dat zoiets in het veld te merken is maar welke supporter je ook spreekt iedereen praat er nog over. Na de dikke winst vorig seizoen bij ZIGO zou winst vandaag opnieuw weer veel goed maken .TSC begon met dezelfde opstelling alwaar het vorige week tegen stadsgenoot SCO meer begon. Op een vrij moeilijk en zwaar bestrooid kunstgrasveld begon TSC sterk. Van meet af aan werd ZIGO terug gedrongen op eigen helft. TSC combineerde lekker en het wachten was eigenlijk op de openingsscore. En die kwam er ook vrij snel . Al in de 18e minuut was het raak. De supersnelle Joury den Boogert werd op rechts gelanceerd. Hij liep er zijn directe tegenstander uit en schoot loeihard vanaf rechts de bal binnen 0-1. Waar iedereen dacht dat TSC nu wel zou gaan door drukken liep dat even net anders. Het spel aan TSC kant werd onzuiverder. De ballen kwamen niet goed aan en ZIGO begon zelfs het initiatief over te nemen. TSC doelman Yannick Millenaar moest zelfs in de 39e minuut vol aan de bak om de Tilburgers van een score af te houden. De overigens verder heel sportieve wedstrijd speelde zich groten deels op het middenveld af. Uitblinkers waren er vooral bij TSC in de achterhoede te vinden. Nieuweling Loick Smakman liet centraal achterin zien een grote aanwinst te zijn . Heel kalm en beheerst verdedigde hij een puike partij. Ook linksachter Joey Huisveld groeit wekelijks uit tot grote hoogte. De 0-1 ruststand was voor TSC natuurlijk prima om even de zaken opnieuw op orde te brengen. Toch ging het ook pal na de thee weer erg moeizaam. TSC was sterker maar kon niet echt overtuigen. Trainer Ad van Seeters begon te wisselen. Jeroen Martens kwam voor Stefan Kops die het vandaag heel zwaar had met een directe tegenstander die 3 koppen groter was. Toch liet Stefan hem zelden de vrije doorgang vinden. Jeroen Martens viel prima in en was mede door zijn lengte wel degelijk de baas over de linkerspits. In de 25e minuut passeerde Marnix van der Velden zelfs de Tilburgse doelman maar zijn voorzet kwam net niet bij de snelle Ryan Snoeren door toedoen van een verdediger. Opnieuw een wissel, de licht geblesseerde Sandro Ariza werd vervangen door de ervaren Tyrone Zschusschen. Er kwam gelijk meer rust in de aanvallen en TSC ging weer beter combineren. Het 2e doelpunt was daarvan het gevolg. Een perfect in stelling gebrachte Tim Rubenkamp werd de vrije ruimte ingestuurd, hij zag vanuit zijn linkerooghoek een uitstekend mee sprintende Ryan Snoeren. Tim gaf de bal perfect in de loop af op Ryan die heel beheerst de 0-2 binnen schoot. Ryan Snoeren werd even later gewisseld voor Jari van Helvoort. Die mede dankzij prima verdedigingswerk o.a. van Wouter kops en Wouter van Steijn de 0-2 over de streep kon trekken en daarmee voor TSC de 2e opeenvolgende uitwinst veilig stelde. Volgende week de 1e thuiswedstrijd en nog wel een heuse derby, vv Irene uit Den Hout komt op bezoek aan de Warandelaan. Opstelling TSC : Yannick Millenaar, Stefan kops, Wouter Kops, Loick Smakman,Joey Huisveld,Tim Rubenkamp,Joury den Boogert,Marnix van der Velden,Ryan Snoeren,Wouter van Steijn , Sandro Ariza.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.