Oosterhouter (22) verdacht van betrokkenheid bij onwelwordingen in café

Enkele tientallen bezoekers van een café aan de Vismarktstraat zijn afgelopen nacht onwel geraakt. De stappers hadden een benauwd en/of branderig gevoel, last van hun keel en/of luchtwegen of braakneigingen. Vermoedelijk is er in de horecazaak pepperspray of een soortgelijk middel gespoten. De politie is vannacht direct met een onderzoek gestart. Dit leidde naar een 22-jarige Oosterhouter. Hij is vanmorgen met toestemming van de officier van justitie in een woning in Breda aangehouden.

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober 2018 omstreeks 02.55 uur kregen de agenten belast met het horecatoezicht een melding dat in een café op de Vismarktstraat op onbekende wijze een stof was vrijgekomen. Als gevolg daarvan kregen veel bezoekers een benauwd en branderig gevoel in de keel en/of luchtwegen en braakneigingen. Direct zijn door de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg meerdere politie-eenheden, brandweervoertuigen en ambulances ter plaatse gestuurd.

Gewondennest
De horecadienders hebben direct een calamiteitenroute gecreëerd en het deel van de Vismarktstraat vanaf het café tot de Hoge Brug vrijgemaakt. Daar werd een gewondennest ingericht. Andere horecagelegenheden sloten de deuren zodat de hulpdiensten geen last hadden van uitstromend publiek. Er werden 24 bezoekers door medewerkers van de Ambulancedienst nagekeken. Elf van hen werden ter plaatse behandeld. Vier stappers werden voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Bij de Huisartsenpost kwamen ook nog drie uitgaanders op eigen gelegenheid voor een medische check. De brandweer heeft metingen verricht en de horecazaak geventileerd. De politie benadrukt dat er slagvaardig samengewerkt werd tussen hulpdiensten, medewerkers van de horeca en het uitgaanspubliek. Dat maakte dat er snel medische hulp aan de slachtoffers kon worden gegeven. De vier slachtoffers die met ambulances werden vervoerd mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Aangifte
De eigenaar van het café heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat plotseling klanten in zijn zaak begonnen te kuchten en te hoesten. Ook wreven zij in hun ogen. Hij kreeg zelf ook ademhalingsproblemen. Hij heeft direct de muziek uitgezet en de volle verlichting aangedaan. Vervolgens heeft hij met zijn personeel alle gasten via de voor- en achteringang naar buiten gedirigeerd.

Onderzoek
Er werd door de politie direct een onderzoek gestart. Er werd navraag gedaan bij personeel en bezoekers. Ook zijn camerabeelden bekeken. Door het onderzoek kwam een 22-jarige Oosterhouter als verdachte in beeld. De officier van justitie gaf toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Agenten gingen naar hem op zoek. Er werden twee adressen in Oosterhout bezocht. Hier werd hij niet aangetroffen. Op een derde locatie, een woning in Breda Noord, werd hij aangetroffen en aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht van (poging) zware mishandeling en het opzettelijk in de lucht brengen van een stof die gevaarlijk is voor de volksgezondheid. In het pand waar de verdachte werd aangehouden, zijn verdovende middelen aangetroffen. Het gaat om enkele tientallen pillen, en een kleine hoeveelheid cocaïne.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.