Elluf-Elluf-Viering in een nieuw jasje

Op zaterdag 10 november zal traditioneel het startschot worden gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen. Dit jaar is er een splinternieuw feest opgezet, waarbij met name een plaats is ingericht voor de Snotnarren en Snotnarrinekes van Kaaiendonk. Maar ook het nieuwe insigne zal worden onthuld en het nieuwe Kaaiendonkse carnavalslied zal worden gepresenteerd. Kortom, de start van het seizoen voor iedere Kaaiendonker!
Elluf-Elluf-viering
Nadat vorig jaar de laatste Kaaikwèkavond door de Kaaikrakers werd georganiseerd, hebben een 22-tal Kaaiendonkse carnavalsvierders op initiatief van OCS de Smulnarren een nieuwe stichting opgericht. Deze nieuwe stichting zal de komende jaren de organisatie van de Elluf-Elluf-viering voor haar rekening geen nemen.
Onthulling nieuwe insigne
Op zaterdag 10 november zal Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV om 15.00 uur zijn entree maken op het Hatsekiedeeplein, tussen De Schout en Café Buitengewoon. Speel jij een instrument? Neem dat dan mee, want alle aanwezigen zullen massaal de Seterse Hei inzetten als start van het nieuwe carnavalsseizoen. Direct daarna zal het nieuwe carnavalsinsigne worden onthuld welke daarna bij de Volledigen in Café Oud Brabant weer zal worden verkocht.
Ook aan kinderen is gedacht
Speciaal voor alle Snotnarren en Snotnarrinnekes is er een kinderprogramma opgesteld. Vanaf 15.45 uur is er op de Markt van alles te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een echte ballonnenclown? Of misschien speel je liever mee met een van die leuke spellen, eet je graag een pannenkoek of wil je je mooi laten schminken? Ook dat kan tijdens Elluf-Ellus. Altijd al eens met de Dansmariekes mee willen dansen? Dan is dit jouw kans, want in de weken voor de Elluf-Elluf-Viering kun je alvast met de Dansmariekes mee oefenen via de social media van OCS De Smulnarren. Vanaf 17.00 uur worden er gratis light tubes uitgedeeld aan alle kinderen en kunnen zij meedoen aan de speciale ‘Lampjesoptocht’ door de Kaaiendonkse binnenstad.
Geen liedjeswedstrijd, toch een carnavalslied
Dit jaar is er voor het eerst sinds 1982 geen liedjeswedstrijd waarbij het carnavalslied wordt bepaald. Toch wordt er een speciaal carnavalsnummer gepresenteerd welke Stichting Elluf-Elluf-Viering heeft laten schrijven. Om 17.30 uur wordt het nieuwe nummer ten gehore gebracht. Daarna kan iedereen het gratis downloaden en krijgen alle Kaaiendonkse kapellekus de bladmuziek. Natuurlijk hoopt de nieuwe stichting dat zij dit Kaaiendonkse carnavalslied in hun repertoire op zullen nemen!
In Kaaiendonk…eerst eten!
Vanaf 18.00 uur zal er een speciale carnavalsmaaltijd te verkrijgen zijn. Voor slechts 5 euro kun je mee eten. Je dient hiervoor een speciale maaltijdbon te kopen. Deze zijn vanaf 3 november voor slechts 5 euro te koop bij d’Apotheek. Wees er snel bij, want de eerste 300 kopers van een maaltijdbon krijgen er een exclusieve ‘limited edition 11/11-pinneke’ bij cadeau!
Prinselijke rijtoer
Om 19.44 uur start de Prinselijke rijtoer langs de Kaaiendonkse Leuttempeltjes, waar ook de nodige kapellen zullen optreden. De rijtoer eindigt weer op het Hatsekideeplein om 22.11 uur waar we met z’n allen het nieuwe carnavalslied zullen zingen en nog enkele kapellen zullen optreden. In de Klappeijstraat barst rond die tijd het carnavalsfeest voor jongeren los. En natuurlijk is er ook weer de traditionele 11-kroegentocht, waarbij je jouw eigen 11-kroegen-speldje kunt behalen. Kaarten zijn te verkrijgen in de deelnemende cafés.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.