Inloophuis Poppys. (Lezing en Ladies Day)

Bij Poppy’s kun je ook even níet bezig zijn met ziek zijn. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een van de speciale oktober activiteiten:
Vrijdag 26 oktober: 10.00-17.00 Ladies Day
Woensdagavond 31 oktober: 19-30-21.00 Lezing “Kanker en Bewegen” zie hieronder
Meer informatie , aanmelding en openingstijden vind je op onze website:www.inloophuispoppys.nl

Lezing: Hoe kan bewegen voor mensen met kanker – in de verschillende fasen van ziekte en behandeling – bijdragen aan herstel en kwaliteit van leven? Wat kan de op oncologie gespecialiseerde fysiotherapeut hieraan bijdragen?
De screening en behandelmethoden bij kanker zijn en worden steeds verder verbeterd. Hierdoor is de genezingskans van kanker toegenomen. Helaas krijgen veel mensen te maken met vervelende bijwerkingen van behandelingen. Deze kunnen het herstel belemmeren of vertragen. Wanneer volledige genezing niet mogelijk is, krijgt kanker steeds vaker het karakter van een chronische ziekte. Dat verlegt de focus naar meer aandacht voor de kwaliteit van leven.
Monique van Berkel, Sandra Vriezen en Femke van Ham, fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van oncologische klachten, zullen deze avond verzorgen. Zij zullen ingaan op wat je zelf kunt doen om je herstel en kwaliteit van leven te bevorderen en wat een op oncologie gespecialiseerde fysiotherapeut hieraan kan bijdragen.
Er wordt informatie gegeven over de behandeldoelen en werkwijzen in de verschillende fases van de ziekte, gericht op het behoud of herstel van vaardigheden, kracht en conditie. Ook oedeemtherapie komt aan de orde. Welke vormen van oedeem zijn er? Welke behandelingen zijn mogelijk? Wat kan bewegen bijdragen aan voorkomen of verminderen van vochtophoping?

Poppy’s zoekt nieuw onderdak, Wie weet een goed adres?
Stichting Inloophuis Poppy’s zoekt dus naar nieuwe huisvesting, zodat we per 1 juli volgende jaar ons aanbod kunnen blijven aanbieden, op een nieuw adres. Weet u een geschikte ruimte waar we onze gasten kunnen verwelkomen? Laat het ons weten! Contact persoon: Namens Poppy’s is Ad Jongmans, bestuurslid met vastgoed in portefeuille, de contact persoon. Hij is te bereiken via e-mail: ajongmans@inloophuispoppys.nl of op 06-15 00 18 21

Poppy’s zoekt nieuwe coördinator. Zie onze site voor uitgebreide informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.