VV Oosterhout speelt matig maar wint in één helft van DVO’60

Raar iets dat voetbal met twee helften!
Vandaag stond voor VV Oosterhout de tweede thuiswedstrijd op rij op het programma.
Nadat vorige week op Sportpark De Contreie TSVV Merlijn werd verslagen (3-1) was nu laagvlieger DVO’60 uit Roosendaal de tegenstander.
DV0’60 had na 4 wedstrijden 1 schamel puntje verzameld dus op papier was VV Oosterhout verplicht om de drie punten in eigen huis te houden.
Dat dit echter geen vanzelfsprekendheid is werd vandaag wel duidelijk.

Over de eerste helft kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Wat VV Oosterhout liet zien was niet beschamend maar ook weer niet om naar huis te schrijven.
Er werd zeer slecht gevoetbald en bijna alle spelers haalden niet het niveau wat ze kunnen en moeten halen. Door het slechte spel van VV Oosterhout was het DVO’60 dat beter voor de dag kwam.
Tot echte kansen leidde dit niet maar toch wist DVO’60 in de 22e minuut om een 0-1 voorsprong te komen. Een pass vanuit het middenveld viel achter de verdediging van VV Oosterhout en bracht de spits van DVO’60 oog in oog met doelman Droog.
Echter steekt doelman Droog in een uitstekende vorm en bracht hij ook ditmaal uitstekend redding in deze één tegen één situatie. Helaas werd de terugspringende bal niet goed verwerkt door de verdediging van VV Oosterhout waardoor een tweede kans ontstond voor DVO’60 en wederom wist doelman Droog zijn hand ertegen te krijgen. Helaas viel de bal precies voor de voeten van Joey Rietdijk van DVO’60 en deze keer eindigde de bal wel in het doel wat dus resulteerde in de 0-1 voorsprong voor DVO’60.
In het restant van de eerste helft gebeurde er niet veel meer. VV Oosterhout dacht een paar keer de gelijkmaker te produceren maar alle keren gebeurde dit in buitenspelpositie waardoor de uiteindelijke treffer niet doorging.
Vlak voor rust kreeg spits Stefan Kok dé kans op de gelijkmaker maar na een goede actie eindigde zijn inzet helaas op de buitenkant van de paal waardoor ook deze kans verloren ging.

Na enkele harde woorden in de rust was het zaak voor VV Oosterhout om in de tweede helft uit een ander vaatje te tappen. Dat dit niet aan dovemans oren gericht was werd als snel duidelijk.
VV Oosterhout startte scherp en zeer gretig en wilde heel snel de gelijkmaker forceren om zo de wedstrijd te doen kantelen.
Dit pakte enorm goed uit want al na 5 minuten werd de bal op de penaltystip gelegd door Hendri ’t Lam, de dienstdoende scheidsrechter van vandaag. Stefan Kok werd net buiten het zestienmetergebied ten val gebracht maar de scheidsrechter stond te ver weg om dit goed te beoordelen en daarom werd er een strafschop gegeven aan VV Oosterhout. De VAR had in dit geval een uitkomst geweest voor DVO’60 maar helaas voor hun heeft deze zijn intrede nog niet gedaan in de 4e Klasse.
Stefan Kok ging zelf achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk achter de doelman van DVO’60. 1-1 en nog 40 minuten te gaan, nu was het zaak voor VV Oosterhout om erop en erover te gaan.
Nauwelijks 6 minuten later, rond de 58e minuut, wist VV Oosterhout op een 2-1 voorsprong te komen. VV Oosterhout kreeg op 20 meter van de goal een vrije trap toegewezen en deze werd op prachtige wijze door spits Stefan Kok binnengeschoten. Gelukkig is hier ook beeld van dus aanschouw het filmpje voor deze beauty van een goal.
VV Oosterhout bleef goed voetballen, stond compacter en gaf qua kansen bijna niets meer weg aan DVO’60. Het was wachten op meer goals en die kwamen er dan ook nog.
In de 79e minuut bracht rechtsbuiten, en bijna dertiger, Jeffrey van Baal met een mooie actie spits Kok in stelling en wederom was hij het die de goal maakte door met een prima schuiver de doelman van DVO’60 te passeren en zo de stand op 3-1 te brengen. Wedstrijd gespeeld, dat was nu wel duidelijk. DVO’60 moest zelfs nog met 10 man verder nadat een licht opstootje resulteerde in een gele kaart aan VV Oosterhout kant en een gele kaart aan DVO’60 kant. Voor de speler van DVO’60 was dit echter zijn tweede gele kaart wat dus rood betekende.
VV Oosterhout speelde de laatste minuten van de wedstrijd zeer bekwaam uit en uiteindelijk kreeg het in de allerlaatste minuut ook nog een strafschop toen invaller Mark de Vos in het strafschopgebied onderuit werd gehaald en de bal wederom op de stip ging. Uiteraard stond Stefan Kok weer achter de bal en waar hij de eerste strafschop onberispelijk binnenschoot was het nu met de nodige moeite, maar zijn ingeschoten bal ging via het lichaam van de doelman én de binnenkant van de paal het doel in wat de 4-1 op het scorebord bracht en meteen de eindstand was in deze wedstrijd.

Door deze overwinning staat VV Oosterhout met 9 punten uit 5 wedstrijden op de 6e plaats, met een achterstand van 4 punten op koploper The Gunners.
Komende week staat de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma en ook deze wedstrijd dient gewonnen te moeten worden wil VV Oosterhout nog een rol van betekenis blijven spelen voor de bovenste plekken.
Met dezelfde inzet en mentaliteit als vandaag in de tweede helft moeten de drie punten normaliter mee genomen worden naar Oosterhout, starten we echter weer hetzelfde als de in de eerste helft vandaag zal het een hele zware middag worden.
Dus zaak voor de selectie om deze week weer 2x scherp te trainen en om zaterdag fit, fris en fruitig aan de start te verschijnen.

Foto’s van de wedstrijd vind je hier: https://www.vvoosterhout.nl/1065/vv-oosterhout—dvo60/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.