OOSTERHOUT KIEST VOOR VERSTERKING LOKALE JOURNALISTIEK.

Dinsdagavond 23 oktober heeft de gemeenteraad van Oosterhout ingestemd met een extra financiële bijdrage voor de Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting, de lokale omroep.

Een meerderheid van de raad ging akkoord met het voorstel van wethouder Piena van Media.
Het voorstel houdt in dat de ORTS voor 2108 een aanvullende financiële impuls van
€ 18.000,= ontvangt.
Voor 2019 ontvang de ORTS een extra financiële bijdrage van € 46.000,= boven op de bekostiging die de ORTS ontvangt van rijkswege.

De gemeente en de ORTS zullen voor 2019 een output contract afsluiten waarin nader afspraken zullen worden gemaakt. De afspraken staan los van de journalistieke onafhankelijkheid van de lokale omroep. Deze zal niet in het geding komen.

Het bestuur van de ORTS is blij met de erkenning van de gemeenteraad en college van B&W. Zowel gemeenteraad als gemeentebestuur hechten aan een sterke lokale omroep. Met de extra impuls ontstaat de ruimte om daadwerkelijk een kwaliteitsslag te maken als het gaat om journalistieke producties.

Het bestuur van de ORTS vindt het jammer dat het niet gekomen is tot een structurele ondersteuning voor een lokale omroep. Of dit nu na 2020 de ORTS is of niet. In 2020 verloopt de huidige zendmachtiging van de ORTS. Met het steeds verder afkalven van aandacht voor lokale politiek bij regionale dagbladen en media vindt de ORTS dat de het volgen van het lokaal bestuur een belangrijke taak is en blijft van de lokale omroep.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.