Kletscafé

In de foyer van Theater de Bussel werd tijdens de eerste editie van de tweede jaargang van Kletscafé zondagmiddag onder leiding van Rene van Bijnen en Elske Zomer gediscussieerd over het nut van de lokale omroep en de veiligheid in Oosterhout.

(On) nut lokale omroep
Over de lokale omroep reageerden de panelleden verdeeld met name over het bereiken daarmee van jongeren. Deelnemers waren Frank Zijlmans (BredaNu), Emile van Rooij (Weekblad Oosterhout), Jeroen Vorspaget (Oosterhout Nieuws), Hans van Brummen (ORTS) en Roland Rutten (Ook van Wosterhout). Volgend jaar moet goed gekeken worden naar eventuele andere initiatieven als de zendmachtiging van de ORTS afloopt. Zorg over de vraag of de omroep nog wel objectief de Gemeenteraad kan volgen vanwege de financiële bijdrage werd door programmamakers niet gedeeld.

Oosterhout Veilig!
Politiechef Jaap Naaktgeboren van team Dongemond, wethouder Integrale Veiligheid Robin van der Helm en Johan Westra van Thuisvester gingen in discussie over de veiligheid in Oosterhout. Zij kwamen tot de conclusie dat ondanks de recente grote drugsvangsten bij transportbedrijven, Oosterhout nog steeds een veilige stad is. Het vroegtijdig signaleren van jongeren die mogelijk afglijden naar de criminaliteit is erg belangrijk met een grote rol daarin van de wijkagent. Verder werd stil gestaan bij het fenomeen Buurtpreventie. Een uitstekende manier van burgerparticipatie.

Cultuurnacht
Ook werd teruggeblikt op de Cultuurnacht. Troubadour Theo van Drunen zong vier liedjes en ORTS voorzitter Hans van Brummen mocht de middag als columnist afsluiten. Maandag wordt om 12.00 en 19.00 uur de opname op ORTS radio uitgezonden.

U kunt de opname ook beluisteren via Radio Gemist op onze website.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.