10e keer Kunst in de kerk: expositie ‘Kleur’

Kunst en Geloof Oosterhout (KGO), één van de podia voor (amateur) kunstenaars in Oosterhout en omgeving, biedt ruimte om één keer per jaar rond een thema kunst ten toon te stellen in de Vredeskerk en De Beuk. Dit jaar is de expositie zelfs een week lang te bewonderen.

Het thema van KGO is ‘kleur ’. ‘Kleur’ roept allerlei associaties op: analytisch (kleur heeft te maken met de breking van het licht), of psychologisch (kleuren symboleren dan bepaalde eigenschappen). Naar kleur kan ook gekeken warden als een dichter, als een schilder, als een kunstenaar, als fotograaf, en misschien ook wel als theoloog en/of gelovige. Er zijn veel publicaties en uitspraken over ‘kleur’. Kleuren zijn gevisualiseerde gevoelens. Als het leven tintelt passen daar heldere kleuren bij. Bij een sombere stemming hoort grijs. En als het donker is in het leven is zwart een geschikte kleur. Kleuren als gevisualiseerde gevoelens. En zo kan kleur ook een beeldende metafoor zijn voor wat leven is en wat geloven is..

Wat kleur is kun je misschien het beste zien in wat kleur doet met mensen. Wat kleur is kun je ervaren. Door de kunst van de ….exposanten.

De expositie KLEUR vindt plaats in de periode van zaterdag 3 november t/m zondag 11 november. De opening van de expositie zal zijn op 3 november om 14.00 uur in de kerk. Deze wordt verricht door, Tom Rijken, met medewerking van zanggroep La Bohéme. Om 20.00 uur is er een optreden van de Oosterhoutse Nachtegalen. De gehele expositie zal omlijst worden met muzikale en creatieve activiteiten. Op www.kunstengeloofoosterhout.nl is het gehele programma en de openingstijden van de expositie te zien.

Kunst en Geloof wordt voor de tiende keer georganiseerd. Door een groep enthousiaste leden van de voormalige werkgroep van de Thomasparochie en leden van de Protestantse Gemeente Oosterhout. Over ‘samen’ gesproken! Ook het Centrum voor de Kunsten H19 neemt een deel van het programma voor haar rekening.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.