De familieagent

De familieagent is het tijdelijke aanspreekpunt voor burgers die te maken hebben met zeer ernstige incidenten (waarbij geen sprake is van een misdrijf). Dus bijvoorbeeld bij een zelfdoding, een verdrinking, een ernstige aanrijding (al dan niet met dodelijke afloop) of een bedrijfsongeval.

VOORBEELD
Een medewerker van bedrijf X komt ten val tijdens zijn werkzaamheden. Aangezien het zo ernstig is worden de politie, ambulance en de traumahelikopter naar de plaats van het ongeval gestuurd. De man komt te overlijden. Door de politie wordt het slechte nieuws aangezegd aan de familie. En dan? Dan komt de familieagent in beeld. Door de familieagent wordt contact opgenomen met de nabestaanden. Deze zorgt ervoor dat de nabestaanden weten hoe hij/zij te bereiken is. De nabestaande kunnen met alle vragen die zij hebben terecht bij de familieagent. Die kijkt dan of hij/zij zelf antwoord kan geven of dat bijvoorbeeld slachtofferhulp ingeschakeld moet worden. Dit om de juiste hulp te kunnen bieden aan de nabestaanden zodat zij niet van het kastje naar de muur worden gestuurd.

De familieagent kan zorgen dat er bij overlijden zoals een suïcide, eenzijdig verkeersongeval etc. het dossier ingekeken kan worden. Zij kunnen ervoor zorgen dat er contact komt tussen de veroorzaker van het ongeval en de nabestaande. Zo zijn er nog tal van dingen die de familieagent voor zijn/haar rekening neemt. Er zijn verschillende ketenpartners waarmee samen wordt gewerkt.

Bovenstaande is een korte uitleg over wat de familieagent inhoudt. Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan horen wij deze graag!

#Hulpverlenen #Nabestaande #Ongeval #Suicide #Poldngmnd ^TR

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.