Doelpuntrijke overwinning voor VV Oosterhout Za1 in Tilburg

VV Oosterhout heeft in Tilburg tegen de plaatselijke amateurs van Willem II met grote cijfers gewonnen.
Spits Stefan Kok was met 4 treffers wederom de grote man in de met 3-8 gewonnen wedstrijd.

VV Oosterhout begon scherp en fel tegen nieuwkomer Willem II dat afgelopen seizoen troosteloos onderaan eindigde in de 3e klasse en zodoende afdaalde naar de 4e klasse.
Binnen 8 minuten was het al raak voor VV Oosterhout. Een schot van Stefan Kok werd in eerste instantie gepareerd door de doelman van Willem II maar in de rebound was middenvelder Thom van Hoof er als de kippen bij om de bal alsnog hard en hoog binnen te schieten en zo VV Oosterhout op een 0-1 voorsprong te zetten. Een uitstekende start dus en dé start waar we vooraf op hoopten.
Nauwelijks drie minuten was het wéér raak, een bekeken pass vanuit het middenveld zette Stefan Kok alleen voor de keeper die uiteraard geen fout maakte en de 0-2 wist binnen te schieten.
VV Oosterhout bleef goed voetballen en combineren en liet Willem II niet in de wedstrijd komen, elke poging van Willem II om tot het doel van VV Oosterhout te komen werd elke keer door het middenveld en de verdediging onschadelijk gemaakt.
Na 22 minuten werd de score wederom uitgebreid. Een vrije trap van Bryan Slagmolen kwam bij de tweede paal terecht bij middenvelder Michel van Vugt die met een bekeken kopbal de doelman het nakijken gaf en zo de 0-3 op het scorebord bracht. Willem II leek rijp voor de sloop en het geloof bij de ploeg was tot het nulpunt gedaald gezien het aantal scheldpartijen binnen het team.
Uiteraard was dit de verdienste van het ontzettend sterk spelende VV Oosterhout dat overtuigde en een zeer goede indruk maakte.
Binnen het half uur werd het 0-4 en nu was het wederom spits Stefan Kok die na een bekeken pass van Terence Bakker 3 mensen, inclusief doelman, van Willem II te slim af wist te zijn en zo zijn tweede van de middag wist te scoren.
De gretigheid aan Oosterhout kant was groot want er werd geen moment verslapt en de drang naar meer goals was groot.
In de 40e minuut stond Jeffrey van Baal met een goede actie aan de basis van de 0-5. Waar hij zelf de bal voor het inschieten had behield hij knap het overzicht en stelde zo debutant Youri Simons om zijn eerste goal in dienst van VV Oosterhout Zaterdag 1 te maken.
Net voor het rustsignaal wist VV Oosterhout de schade aan Willem II nog groter te maken toen goudhaantje Stefan Kok de 0-6(!) op het scorebord wist te brengen.
Kreeg Willem II dan helemaal geen kansen in de eerste helft? Eigenlijk niet nee. Los van een paar gevaarlijke aanvallen en ongevaarlijke schoten had doelman Vorthoren een zeer rustige eerste 45 minuten.

In de rust was er uiteraard een gelaten gevoel bij de jongens van interim-trainer Ahmet Türküçü. Zaak was om in de tweede helft op dezelfde voet verder te gaan en doelstelling was om zelfs de dubbele cijfers te halen en tevens de 0 te houden achterin.
Maar zoals zo vaker gebeurt bij een grote voorsprong verliest de ploeg een beetje zijn concentratie en laat het de vleugels was vieren. Zo ook nu helaas.
VV Oosterhout begon heel slecht en liet Willem II voetballen waardoor ze een beetje in hun spel kwamen. Als team is Willem II dramatisch maar individueel heeft Willem II zeker een paar goede en behendige voetballers. Als je deze voetballers hun gang laat gaan ga je een moeilijk middag tegemoet en dat is nu juist wat er in de tweede helft gebeurde.
Na ongeveer 20 minuten was een momentje van nonchalance aan VV Oosterhout kant de basis voor de aansluitingstreffer van Willem II. Er werd te makkelijk balverlies geleden en dit werd genadeloos afgestraft.
Nauwelijks 10 minuten later, rond de 72e minuut, hetzelfde verhaal. Verkeerd uitverdedigen aan VV Oosterhout kant bracht de spits van Willem II in stelling die met een bekeken balletje de 2-6 op het scorebord bracht.
Willem II ging er zelfs weer in geloven en werd sterker. In de 79e minuut viel zelfs de 3-6 binnen door wéér slecht verdedigen aan Oosterhout kant.
VV Oosterhout was geen schim meer van de eerste helft en het frivole spel van de eerste 45 minuten was nergens meer te bekennen. Uiteraard was er geen discussie dat deze wedstrijd gewonnen zou worden maar wel met hoeveel.
Gelukkig was het captain Robby van Vugt die Willem II in de 87e minuut weer op aarde zette door een vrije trap vanaf 30 meter strak en schitterend in de korte hoek te schieten en zo de ‘bevrijdende’ 3-7 op het bord bracht.
Nog was niet over want in de 90e minuut was het spits Stefan Kok die zijn klasse liet zien en met een paar schitterende bewegingen zowel de verdediging als de doelman uitspeelde en zo zijn 4e van middag wist binnen te schieten, 3-8.
Niet veel later blies de scheidsrechter voor het eindsignaal en kon VV Oosterhout weer 3 belangrijke punten bijschrijven.

Ondanks de grote overwinning en vele goals moeten we toch wel kritisch zijn en ook kijken naar de tegengoals. Alle tegengoals vielen namelijk na persoonlijk en nonchalante momenten aan VV Oosterhout kant.
Dit kan en mag niet gebeuren, zelfs niet bij een 0-6 voorsprong. VV Oosterhout wil graag meedoen met de bovenste plekken maar dit soort momenten kunnen cruciaal zijn in de strijd om de punten.
Uiteraard mogen we ook naar de positieve kanten kijken en gezien de eerste helft vandaag mag VV Oosterhout trots zijn was het, nogmaals de eerste helft, liet zien vandaag. Met deze instelling en gretigheid kan elke tegenstander zijn borst nat maken en kan het nog een leuk seizoen worden. Zaak is dan wel om dit 90 minuten vol te houden en niet maar 45 minuten.

Volgende week staat op Sportpark De Contreie de regiotopper tegen Olympia’60 op het programma. De sympathieke gastheren uit Dongen zijn dit seizoen slecht begonnen maar zijn zeker niet te onderschatten.
Met een paar routiniers (waaronder Oosterhouters Devie de Ronde en Bryan Weistra) en aangevuld met talenten uit de jeugd blijft het een onberekenbare ploeg en daarnaast zijn wedstrijden tussen VV Oosterhout en Olympia’60 altijd op het scherpst van de snede en garant voor spektakel.
Zaak voor VV Oosterhout is om ook nu weer 3 punten te pakken waardoor de aansluiting met de top blijft.
Jullie keepende reporter Mark Vorthoren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.