Jonge fietsendieven lopen tegen de lamp in Oosterhout

Politiemensen hebben vrijdag 26 oktober 2018 twee 16-jarige jongens uit Oosterhout aangehouden op verdenking van fietsdiefstal en heling. Het tweetal heeft bekend en krijgt door een officier van Justitie een Halt-straf opgelegd.

De politie kwam het tweetal op het spoor dankzij de inspanningen van de 46-jarige eigenaresse van de fiets. De fiets was vrijdagmiddag weggenomen uit de fietsenstalling van een middelbare school in Breda. De eigenaresse uit Breda ging op zoek en vond haar fiets op een verkoopsite terug. Ze maakte een afspraak met de ‘verkoper’ in Oosterhout en waarschuwde de politie. Toen ze de fiets had herkend, konden de politiemensen de ‘verkoper’, een 16-jarige jongen uit Oosterhout, aanhouden op verdenking van heling. Omdat hij minderjarig is, hoefde hij niet de nacht in de cel door te brengen, maar moest hij zaterdag terugkomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Tweede aanhouding
Uit onderzoek bleek dat er nog een jongen bij het incident betrokken was. Deze 16-jarige is zaterdagochtend in zijn huis in Oosterhout aangehouden op verdenking van diefstal van de fiets en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.
Beide jongens hebben een verklaring afgelegd. In overleg met de officier van Justitie is besloten dat ze in aanmerking komen voor een Halt straf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.