De Laverie: nieuw woongebied op het Twickelterrein

Eerste woningen in Zwaaikom gaan eind van het jaar in de verkoop

Op het terrein van Twickel en voorheen wasserij Juliana, aan de Zwaaikom, worden volgend jaar de eerste helft van in totaal 110 woningen gebouwd. Het gebied gaat de Laverie heten, een verwijzing naar de wasserij.

Het nieuwe woongebied ‘De Laverie’ komt op het voormalig Twickelterrein. Er worden twee nieuwe straten aangelegd en 110 tot 115 woningen gebouwd. Er wordt al heel wat jaren gewerkt aan deze plannen. Er ligt nu een plan dat op instemming mag rekenen van verschillende partijen. Het Twickelterrein belooft een aantrekkelijk woongebied te worden aan het water van Zwaaikom.

Er loopt nog één beroep tegen het bestemmingsplan ‘Zwaaikom 2017’, waar dit woongebied een onderdeel van is. Eind november wordt dit behandeld door de Raad van State. Of er gestart kan worden met de ontwikkeling is mede afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State. De ontwikkelaar heeft het voornemen om in de eerste helft van 2019 van start te gaan.

Ook de Koningsdijk gaat op termijn heringericht worden. De gemeente gaat samen met de bewoners van de Koningsdijk een voorstel verder uitwerken voor de herinrichting van de Koningsdijk. Dit voorstel hangt samen met de plannen van de Laverie, het aangrenzende gedeelte van de Wilhelminakanaal Oost en de toekomstige brug naar het eiland.

De woningen op de Laverie worden gebouwd en verkocht door TopVorm Vastgoed BV. Op woensdag 31 oktober wordt bij het terrein een wervingsbord geplaatst om de aandacht te vestigen op de verkoop van de woningen.

Meer informatie kunt u vinden op de site van Vorm en de gemeente (zie onderstaande links).
Vorm: https://vorm.nl/delaverie
Gemeente: https://www.oosterhout.nl/inwoners/ruimtelijke-ontwikkeling/projecten-en-woningbouwprojecten/zwaaikom

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.