Gemeenteraad maakt aanbeveling burgemeesterschap Oosterhout bekend

Voorzitter vertrouwenscommissie Walther Hoosemans: “energiek en degelijk proces doorlopen.”
Na maanden voorbereiding is op woensdag 31 oktober 2018 om 20.00 uur ’s avonds een extra openbare raadsvergadering waarin de gemeenteraad zijn aanbeveling voor het burgemeesterschap van Oosterhout bekendmaakt.
Er staat, los hiervan, ook nog een doorgeschoven onderwerp op de agenda (verordening parkeerbelastingen). Aansluitend op de vergadering vindt een persconferentie plaats over de burgemeesterzoektocht en de aanbeveling.
Profielschets
De aanbeveling is het resultaat van een intensieve en energieke procedure, die na de verkiezingen startte met een tekenwedstrijd voor de jeugd. Kinderen mochten hun gewenste burgemeester tekenen. Ook konden kinderen een ambtsketen knutselen, is er een enquête uitgezet onder het gemeentelijke internetpanel en zijn kleine teams raadsleden, collegeleden en ambtenaren op diverse plekken in de stad en de kerkdorpen geweest om met wie dat wilde het gesprek aan te gaan over de wensen voor de nieuwe burgemeester. Van de ‘achterwerk in de kast’/’man bijt hond’-achtige kast waarin belangstellenden iets konden vertellen, is goed gebruik gemaakt. Al het materiaal is omgezet in een kleurrijke profielschets die op 21 juni jl. door de commissaris van de Koning in Oosterhout is opgehaald.
Vacatureopenstelling, briefselectie en gesprekken
Daags nadat de commissaris van de Koning de profielschets had opgehaald, is de vacature door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opengesteld, tot eind juli. Twintig mensen hebben gesolliciteerd, zeventien mannen en drie vrouwen. De vertrouwenscommissie heeft zich na de zomervakantie grondig voorbereid, onder meer door een brainstormsessie met een groep inwoners en ondernemers ter verdieping van de profielschets. Hierbij zijn ook tips en trucs uitgewisseld. De commissie is ook getraind door een professioneel bureau. Met deze degelijke voorbereiding heeft halverwege september de briefselectie plaatsgevonden en zijn eind september/begin oktober de gesprekken met de geselecteerde kandidaten gehouden. Halverwege oktober zijn tot slot een gericht assessment en een risicoanalyse integriteit uitgevoerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.