Walther Hoosemans stopt per direct als fractievoorzitter van Gemeentebelangen

Vandaag maakte Gemeentebelangen bekend dat fractievoorzitter Walther Hoosemans een stapje terug gaat doen. Sinds 2012 voerde Walther de fractie van Gemeentebelangen aan. In die periode groeide de fractie van 5 naar 6 personen in 2014 en van 6 naar 10 personen in 2018.
Daarnaast is Walther ook vicevoorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van de vertrouwenscommissie burgemeester.

Dit jaar 2018 startte turbulent om over te gaan in een succesvolle verkiezingscampagne. Met een klinkende overwinning van 10 zetels vormde Walther Hoosemans samen met de lijsttrekker voor de tweede opeenvolgende keer het team dat de coalitie onderhandelingen voerde namens Gemeentebelangen.

Na het afronden van de onderhandelingen startte vervolgens de zoektocht naar een nieuwe burgemeester Walther was voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Nu ook dat proces is afgerond is het tijd om een stapje terug te doen.
Walther: “Ik heb met heel veel plezier zes jaar de kar getrokken als fractievoorzitter tezamen met al mijn andere taken. Nu is het moment aangebroken dat ik, op 71 jarige leeftijd, wat meer momenten van rust ga inbouwen. Het fractievoorzitterschap vraagt behoorlijk wat extra tijd.”

Zijn raadswerk en het vice-voorzitterschap van de gemeenteraad zet Walther gewoon voort. Ook blijft hij voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Gemeentebelangen is zeer trots en enorm dankbaar voor alles wat Walther als fractievoorzitter heeft bereikt en respecteert zijn besluit. Zij vinden het jammer dat hij stopt als fractievoorzitter maar zijn blij dat hij zijn enorme hoeveelheid kennis en ervaring voor Gemeentebelagen blijft inzetten in de gemeenteraad.

Wie Walther gaat opvolgen als fractievoorzitter is nog niet bekend.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.