VV Oosterhout komt driemaal terug van achterstand!

Op een pupillenveld is het moeilijk ballen.
Vandaag voor VV Oosterhout de altijd lastige uitwedstrijd tegen Groen Wit uit Breda, vandaag was dit weer eens niet anders, al in de 4de minuut keek VV Oosterhout tegen een achterstand aan een vrije trap van Outmane Houba werd van richting veranderd en plofte achter Ramon Everduim in het doel
1-0. In de 10de minuut werd het, door een makkelijk gekregen penalty, 1-1 door Stijn Biemans. In het verloop van de wedstrijd was Stijn bij alle VV Oosterhout doelpunten betrokken. Groen Wit scoorde alle drie de doelpunten uit dode spelmomenten. Tweemaal een penalty en 1 vrije trap. Scheidsrechter van dienst Brummer floot een sterke eerste helft, de tweede helft was minder hij liet zich een aantal keer door foppen door de grensrechter van Groen Wit met name door verkeerd positie te kiezen.
Rommelig begin: De eerste minuten golfde het spel wat op en neer en werden er van beide kanten foute passes verstuurd. In de 4de minuut zag Ali Eren zich genoodzaakt een overtreding in de buurt van de eigen achterlijn te maken. Outmane Houba zette zich achter de bal, doordat deze van richting veranderd werd had Ramon het nakijken 1-0. Even later een lichte overtreding van Ibrahim Aydin in zijn eigen 16meter, op de weer goed spelende, Yamani Aharchaou en Brummer wees, wat mij betreft iets te resoluut, naar de stip. Stijn nam de penalty zoals altijd uitstekend 1-1.
Kansen voor alle twee: In het verloop van de eerste helft waren er voor beide teams kansen een schot van Groen Wit ging voorlangs en een mooie kopbal van Eric Boateng had een beter lot verdient nu verdween hij via de lat achter. Op het eind van de eerste helft een overtreding van Maarten Meuwes in de eigen zestien de toegekende strafschop werd door Tijn van Galen onhoudbaar binnengeschoten 2-1.
Slordig spel: Net als het begin van de eerste helft stond ook de tweede helft bol van de slordige passes en kwamen de ploegen niet in hun spel belangrijkste wapenfeit in het begin een schot van Baris Kaya dat helaas overging. Even later werd een goal van Eric afgekeurd de keeper Pieter Nigel zou de bal klem hebben gehad. Sefa Yalciendag verving de licht geblesseerde Emiel van Pelt en stichtte met zijn snelheid en werklust wel meer gevaar.
Spanning tot het eind: In de 83ste minuut neemt Stijn een hoekschop die door Kevin van den Heijkant snoeihard wordt ingekopt 2-2. Even later een onnodige overtreding van Ali Eren net buiten de zestien volgens alles wat VV Oosterhout was, volgens Brummer echter erbinnen en de derde pingel van de middag, wederom een achterstand voor VV Oosterhout 3-2. Even later een overtreding rechts op de zestien bij Groen Wit. Specialist Stijn Biemans zet zich achter de bal en de 3-3 is een feit. Dit is ook de eindstand.
Conclusie: VV Oosterhout speelt een rommelige wedstrijd er worden overtredingen gemaakt op plaatsen waar het eigenlijk niet nodig is ze te maken maar als collectief komen ze drie keer terug van een achterstand.
Volgende week een thuiswedstrijd tegen Dongen 2 voor de beker. Aanvang 14:30 uur op ‘De Contreie’.