VV Oosterhout Za1 kent geen genade met Olympia’60

Ondanks alle dwarsverbanden gaan met die banaan!
VV Oosterhout en Olympia’60 spelen al sinds mensenheugenis tegen elkaar meestal in de laagste klasse van het zaterdagvoetbal. Twee jaar geleden was Olympia’60 dit beu en wilde het kostte wat kostte naar de derde klasse ze konden zich niet meer opladen om tegen afgekeurde bierelftallen van zondagverenigingen te spelen. In die voetbaljaargang promoveerden ze glansrijk naar de derde klasse. Jammer genoeg konden ze het nivo van de derde klasse toch niet bijbenen en nu zijn ze weer terug in de moederschoot van de vierde klasse, welkom terug Olympia’60. Na de degradatie zijn er natuurlijk een aantal spelers gestopt en vertrokken en kan de club weer opnieuw beginnen. Dit lukt tot op heden nog niet echt, met 2 punten en de voorlaatste plaats!
De wedstrijd stond onder leiding van Richard de Roo, ik had het idee dat hij het tempo niet goed kon bijhouden en wispelturig floot, dit bracht hem een paar keer onnodig in de problemen! Los daarvan mag van spelers ook wat meer respect voor de man in het zwart verwacht worden.
Sterk begin VV Oosterhout: Zoals de laatste wedstrijden te doen gebruikelijk startte VV Oosterhout weer furieus aan de wedstrijd er werd, onder aanvoering van Stefan Kok, hoogdruk gezet en Olympia’60 werd op eigen helft vastgezet. Toch verraste Olympia’60 positief ondanks de plek op de ranglijst voetbalden zij zeker de eerste helft goed mee en combineerden zij prima tot de 16 meter van Remco Droog. Boyd Gouka had zijn handen vol aan de zeventienjarige Stan van Leijsen, met zijn routine kon Boyd dit echter gemakkelijk aan. Al in de 2de minuut had VV Oosterhout een grote kans de bal ging echter over. In de 11de minuut de eerst van de drie treffers van Stefan Kok, deze treffer kwam geheel op zijn eigen conto. In eerste instantie speelde hij zich vrij maar zijn schot werd geblokt door Stephan Kragten. In de rebound was Stefan er als de kippen bij om de bal binnen te tikken.
Gelijk op: Na deze treffer kreeg Thom van Hooff een kans maar zijn schot ging aan de verkeerde kant van de paal rechts naast. Het spel speelde zich een hele tijd op het middenveld af en in deze fase floot de Roo onnodig veel voor allerlei kleine dingen. De wedstrijd leek daardoor op een dood spoor te komen. In de 37ste minuut was daar ineens Thom die Stefan de kans bood om de 2-0 te maken en dat deed hij ook. Even later een diepe bal van Olympia’60 Remco kopte deze buiten de zestien weg in de voeten van een Olympia’60 speler deze passte Brian Weistra in en hij tikte de 2-1 binnen. Luttele minuten later een vrije trap op een mooie plaats voor VV Oosterhout Stefan zag dat de muur niet op afstand stond en attendeerde de Roo hierop deze wilde echter dat de trap genomen werd in het tumult hierna kregen 2 spelers een gele kaart en de kleedkamers werden opgezocht om af te koelen. Ruststand 2-1.
Tikkie Takki Kokki: Het publiek was het er in de rust over eens dat de 2-1 voor Olympia’60 weleens het sein kon zijn om meteen na de hervatting eens lekker gas te geven, helaas voor Olympia’60 zat dit er niet in, als ze al hoop hadden dan werd deze na drie minuten door wie anders dan Stefan Kok aan gruzelementen geschoten hij maakt de 3-0. Olympia’60, hoe hard ze ook werkten, kwam er niet meer aan te pas. In de 62ste minuut gaf Stefan een assist op Youri Simons en deze rondde bekwaam af 4-1. Na 2 wedstrijden lijkt Youri zijn draai in dit team al aardig gevonden te hebben. Vijf minuten later was het Youri die een hoekschop vanaf rechts mocht nemen, de geplaatste bal werd door Ahmet Türküçü onberispelijk binnen geknikt 5-1 en de buit binnen. De wedstrijd werd verder rustig uitgespeeld en deze keer was de derde helft zeker ook met de supporters van beide teams, spelers van Olympia’60 samen met de spelers van VV Oosterhout 1 en 3 alsmede hun bezoekers Baardwijk erg gezellig. Met een dj als Dave Govers kan dit eigenlijk ook niet anders.
Volgende week is VV Oosterhout za 1 vrij de week erop 17 november naar ’t Zand in Tilburg een ploeg die wisselvallig presteert oppassen geblazen dus. Adres sportpark ‘Reeshof’ Bijsterveldenlaan 1, 5045 ZZ Tilburg.
Foto’s van de wedstrijd vind je hier: https://www.vvoosterhout.nl/1073/vv-oosterhout—olympia60/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.