Oosterhout Vandaag op Zaterdag met muziek, carnaval, sluipverkeer, vissen en politiek

Zaterdagmiddag was er tussen 15.00 en 17.00 uur weer een live uitzending van Oosterhout Vandaag vanuit het stamgastencafé van Bibliotheek Theek 5. Er was aandacht voor de nieuwe singles van Matthijs Koning en Dubbel Feest. Verder vertelde voorzitter Jan Wildeboer van de Siervis over het mooie aquarium dat zijn vereniging heeft ingericht in het MEK. Ad Strack van Schijndel van de Leefbaarbaarheidswerkgroep Den Hout sprak over de actie tegen de hardrijders op het Ruiterspoor. In het tweede uur kwam de gemeentelijke begroting aan bod met wethouder Willemsen en raadsleden Willem-Jan van der Zanden(GL) en Gerard Heintjes (VVD)

-Zanger Matthijs Koning presenteerde zijn nieuwe single Zwoele nacht.

-De tentoonstelling “De Congo stroomt door Oosterhout” van de Siervis in het MEK is verlengd tot en met 7 februari, voorzitter Jan Wildeboer vertelde trots dat het wellicht het grootste van hout gemaakt aquarium in Nederland is. Er zwemmen 280 vissen in;

-Zanger Dave Govers van Dubbelfeest sprak over de nieuwe Feestknaller van Dubbel Feest die ze samen hebben opgenomen met, Dikke Mik en Die 2:”Carnaval is het mooiste wat er is”. Hij beloofde dat hij begin 2019 met Dubbel Feest nog een carnavalskraker uitbrengt.

-Den Hout heeft last van hardrijdend sluipverkeer op het Ruiterspoor, Ad Strack van Schijndel van de Leefbaarheidsgroep Den Hout gaf aan dat handhaving en wellicht ook structurele maatregelen noodzakelijk zijn. Donderdag 15 november is er in de kantine van Irene 58 een bewonersbijeenkomst

Begroting 2019
Oosterhout heeft voor 2019 een begroting van 159 miljoen euro waaruit daadwerkelijk alle lucht geperst is, de kosten voor Jeugdzorg (6 miljoen meer) en WMO (1,9 miljoen meer) dreigen onbeheersbaar te worden. Wethouder Willemsen gaf aan dat volgend jaar voor de laatste keer nog een deel van het tekort uit de reserve van het Sociaal Domein aangevuld kan worden. Dan is die pot leeg Hij gaat namens de middelgrote gemeenten bij de Landelijke overheid hierover aan de bel trekken.
Met raadsleden Gerard Heintjes (VVD) en Willem-Jan van der Zanden (Groen Links) werd nagepraat over de begroting. Groen Links vindt dat het MEK niet verhuisd moet worden. Verder is vanwege de drukte uitbreiding van de openingstijden van de Milieustraat noodzakelijk. Gerard Heintjes gaf aan dat een verhoging van de OZB voor de VVD niet bespreekbaar is. Wat de VVD en Gemeentebelangen betreft kan er 400.00 euro bezuinigd worden op de gemeentelijke ambtenarij.

Carnaval
Tijdens de uitzending werd drie keer geschakeld met Johan Westra die namens de ORTS verslag deed van de festiviteiten op de Markt waar Prins Mienus XIV werd ingehaald in een caravan. Ook werd het nieuwe carnavalsinsigne gepresenteerd

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.