ZONDAG 18 NOVEMBER INTOCHT SINTERKLAAS IN OOSTERHOUT

Het is bijna zover, de intocht van Sinterklaas in Oosterhout. Op zondag 18 november 2018 arriveert hij om 12.00 uur met zijn Zwarte Pieten op Pakjesboot 12. Aankomstplaats is weer bij het Lukwelpark (Bouwlingstraat) tussen het Hanze- en Mgr. Frencken College.
Alle kinderen en hun ouders zijn al eerder van harte welkom om de aankomst mee te maken. Voordat Sinterklaas arriveert, zullen namelijk vanaf 11.45 uur de Solexpieten en de Skeelerpieten al aanwezig zijn. Zij ontvangen de eerste kinderen met hun ouders. Met muziek van HOEZO. De hoogwerker helpt Sinterklaas aan wal, waarna een korte tocht volgt door het publiek naar het podium. Burgemeester Marcel Fränzel
heet Sinterklaas welkom in Oosterhout. De korte ontvangst met een muzikale omlijsting wordt door de presentator van deze dag Hubèr Windhorst van commentaar voorzien.
Om 12.20 uur verplaatst de menigte zich naar de Heuvel. Sinterklaas met Amerigo en zijn Zwarte Pieten gaan in een optocht via de Bouwlingstraat en het Bouwlingplein naar de Heuvel. De kinderen en hun ouders worden verzocht hierbij aan te sluiten. Bewoners in de omgeving hebben een brief ontvangen van het organiserende Oranjecomité waarin hen gevraagd wordt om te vlaggen en de straat te versieren. Op de Heuvel neemt Sinterklaas plaats op zijn troon op het bordes van zijn logeeradres (Heuvel 13). Hier vindt een receptie plaats waarbij de kinderen een voor een met Sinterklaas op de foto kunnen. Ondertussen vinden er muzikale activiteiten plaats o.a. van de Harmonie en de Zwarte Pietenband en een optreden van de Dansfabriek. Aan het eten wordt in Oosterhout natuurlijk ook gedacht. Voor de kinderen is er een gratis pannenkoekje, verzorgd door de restaurants Tony’s bar en kitchen en ’t Geregt eten en drinken.
Dit jaar zal Sinterklaas ook zijn Bakfiets Piet meenemen. Zijn bakfiets zit vol met lekkernij. Voor strooigoed zorgen de Zwarte Pieten.
Gedurende de dag zal een aantal verklede kinderen worden aangewezen als ‘mooist verklede Sint of Piet’. Zij zullen eerst als kandidaat aangewezen worden en aansluitend worden de mooiste Pietjes verkozen. Ze zullen op de Heuvel een prijsje ontvangen.
Ook zal de prijs voor ‘De Lekkerste Lübecker van Oosterhout’ door Sinterklaas worden uitgereikt.
Dit jaar voor het eerst zal ‘De Lekkerste Lübecker van Oosterhout’ worden gekozen. Een bijzonder evenement waarbij met een vakkundige jury van enthousiaste lekkerbekken, de Lübeckers op verschillende criteria zal beoordelen.
Kijk voor meer informatie op www.zoetheid.nl
Na de prijsuitreikingen en de receptie trekt Sinterklaas zich om 15.00 uur terug in zijn logeeradres om zich voor te bereiden op alle activiteiten die nog komen. Sommige Zwarte Pieten gaan logeren in het Pietenhuis in de Arendshof (www.pietenhuis-oosterhout.nl) .
Tijdens de intocht op 18 november 2018 is de Heuvel autovrij. Auto’s kunnen gratis geparkeerd worden op het Slotjesveld bij het Gemeentehuis. Vanuit hier is het een korte wandeling naar zowel het Park als de Heuvel. Fietsen kunnen in het Lukwelpark geparkeerd worden aan de zijde van het Mgr. Frencken College en later op het Bouwlingplein.
Op zaterdag 24 november om 13.30 uur bezoekt Sinterklaas met Pieten de binnenstad van Oosterhout. Ook hier zijn extra activiteiten bij als muziek van de Ladykantjes en kunnen de
kinderen Sinterklaas een hand geven. Voor het gehele programma kunt u terecht op de site van het Oranjecomité op www.oranje-comite.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.