Een nieuwe toekomst voor ’t Zandoogje

Achttien appartementen in groene omgeving
Op 15 november is door wethouder Witte en Van Hofwegen Projectontwikkeling BV de intentieovereenkomst getekend voor de bouw van achttien luxe appartementen op de locatie Zandoogje.

Lange tijd bevond zich op de locatie van ’t Zandoogje een tijdelijke basisschool. Door de afname van het aantal leerlingen in de wijk Vrachelen is deze tijdelijke school begin 2017 afgebroken. Het was dan ook wenselijk om een nieuwe bestemming te vinden voor deze locatie.

Keuze
Begin 2018 is gestart met het vinden van een geschikte partij om het gebied te ontwikkelen. Aan alle partijen die tijdens de marktverkenning een plan passend binnen het thema ‘Wonen in het groen’ hebben ingediend, is gevraagd of zij een plan voor het gebied wilden opstellen en een grondbod voor de locatie wilden uitbrengen. In totaal hebben zeven partijen hieraan mee gewerkt. De keuze is hierbij gevallen op het plan van Van Hofwegen Projectontwikkeling BV in samenwerking met Grosfeld van der Velde architecten.

Omwonenden
De kaders waarbinnen deze partijen hun plan moesten indienen zijn opgesteld in samenwerking met de omwonenden. Binnen de gemeente is vervolgens een beoordelingscommissie samen gesteld, die alle ingediende plannen inhoudelijk heeft beoordeeld. De commissie heeft hierbij gekeken naar financiën, stedenbouw en architectuur, inrichting buitenruimte, duurzaamheid en de manier waarop omwonenden bij het verdere proces betrokken gaan worden.

Wethouder Witte: “Het plan wat er nu ligt kun je met recht ‘wonen in het groen’. Het voegt groene ruimte toe waar ook de omgeving plezier van zal hebben. Hulde ook aan de omwonenden die vanaf het begin van het traject betrokkenheid lieten zien. De ontwikkelaar scoorde ook punten in de aanbesteding op het plan om ook de omwonenden bij de verdere uitwerking te willen betrekken.”

Appartementen
De ontwikkeling betreft de realisatie van in totaal achttien villa-appartementen in het hoge woonsegment, verdeeld over twee appartementengebouwen van ieder drie bouwlagen. De appartementen worden geplaatst in een groene omgeving. De inrichting van de openbare ruimte is groen en landschappelijk. Het parkeren voor de bewoners wordt geheel onder de gebouwen opgelost. Er is gekozen voor lage bebouwing die afstand heeft ten opzichte van de woningen aan het Zandoogje en de Hondstraat. Laagbouw was een belangrijke wens van de omwonenden. Hier is in dit plan dan ook gehoor aan gegeven.

Bijgevoegd vindt u een artist impression van hoe de locatie er in de toekomst bij benadering uit zal gaan zien. De appartementen worden verkocht door Van Hofwegen Projectontwikkeling BV, Contact: jacvanhofwegen@skynet.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.