TSC goudhaantje Bas Blokdijk scoort opnieuw 2 x in de laatste 8 minuten

TSC wint uit met 1-3 bij UVV ’40 in Ulvenhout.
Bas Blokdijk weet blijkbaar precies wat je TSC cadeau moet doen in deze Sint Nikolaas tijd. TSC was vandaag op bezoek bij UVV’40 de ploeg waar oud TSC trainer en speler Johan Gabriëls tegenwoordig de scepter zwaait. Bij TSC vandaag in de basis Robin van Beijnen en Devon van Dam . Miquel Dolion en Tyrone Zschusschen zaten daardoor op de bank. Opnieuw een heel sterk startend TSC dat kansen kreeg via Sandro Ariza, Ryan Snoeren en Joury den Boogert. Maar zoals al wekenlang het probleem is , de bal wilde er gewoon niet in. Of de boomlange Ulvenhoutse doelman of wel een van de verdedigers stond weer in de weg. Het geluk zit wat dat betreft TSC zeker niet mee. Toch was het na 10 minuten wel raak. De goed mee opgekomen Joey Huisveld speelde zich prima vrij op links in een mooie combinatie met Tim Rubenkamp. De perfecte voorzet net buiten de 16 was voor aanvoerder Wouter van Steijn de ideale gelegenheid om TSC heel beheerst op 0-1 te zetten . Zijn schot in de rechterbenedenhoek was onhoudbaar. Daarna tot de rust nog legio kansen en het veel betere spel voor TSC . Dit tegen een ontzettend hardwerkend team van UVV’40 wat voor de rust niet een keer echt gevaarlijk kansen kon creëren . Toch voelde het niet fijn aan voor de TSC supporters. Te dikwijls heeft TSC met dit soort standen de laatste tijd het deksel op de neus gekregen. Na de thee eenzelfde spelbeeld. Al moet ik wel zeggen dat UVV’40 er nu wel wat meer uit kwam. Zeker ook door de angst bij TSC dat het met die 0-1 stand weer tegen een zeperd op zou kunnen lopen. Toch bleef de achterhoede van TSC behoorlijk overeind. Met Wouter Kops op rechts en centraal achterin Devon van Dam en Loick Smakman bijgestaan op links door Joey Huisveld. In de goal vandaag weer Yannick Millenaar die terug was van enkele weken blessureleed. Hij kreeg bijzonder weinig te doen en wat hij moest doen was goed. Tot de 35e minuut , toen bracht UVV’40 een hoge bal in de doelmond de bal werd door gekopt en Yannick twijfelde van wel of niet komen. Eer zijn gedachten dat wisten lag de bal al achter hem en was de onverdiende gelijkmaker 1-1 wel een feit. TSC liep weer achter de feiten en met nog een klein kwartiertje te gaan moesten ze kanten gaan kiezen. Aanvallen met het risico op nog een fatale counter of rustig blijven voetballen en de kansen die komen af wachten. Het scoren wilde weer maar niet lukken en de technische staf ging maatregelen nemen. Met nog 8 minuten te gaan kwam Bas Blokdijk voor Wouter van Steijn . Exact dezelfde wissel als vorige week. TSC koos dus voor meer aanval. Opnieuw werd deze wissel een gouden wissel. Tim Rubenkamp mocht met nog 5 minuten te gaan een hoekschop nemen en opnieuw was het Bas Blokdijk die onberispelijk de bal wist binnen te koppen 1-2. Even later was het opnieuw goudhaantje Bas Blokdijk die scoorde. Nu met een bekeken hakballetje liet hij heel de achterhoede en doelman van UVV ’40 verbaasd achter 1-3. . Even later floot de scheidsrechter af en waren de 3 punten uiteraard dik verdiend voor TSC . Maar ze moeten in het vervolg Bas Blokdijk maar de eerste 8 minuten mee laten doen zou ik zeggen . Dat is beter voor alle bloeddruk en hartpatiënten binnen TSC . Al met al staat TSC nu weer op een mooie 3e plaats in de rangschikking en spelen ze volgende week thuis tegen OVC’26 uit Tilburg. Die verloren dit weekend bij Desk en willen dat zeker goed maken. Voor TSC alle reden om de 1e thuisoverwinning van dit seizoen veilig te stellen. Opstelling TSC : Yannick Millenaar, Wouter Kops, Devon van Dam ,Loick Smakman ,Joey Huisveld, Tim Rubenkamp , Joury den Boogert, Ryan Snoeren , Wouter van Steijn , Sandro Ariza , Robin van Beijnen . HJ

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.