VV Oosterhout Za1 speelt rommelige wedstrijd in Tilburg

Met sfeerlichting voetballen valt niet mee!
Zaterdag 17 november jongstleden speelde de zaterdag 1 van VV Oosterhout de uitwedstrijd tegen SC ‘t Zandt in Tilburg. Door de vele wedstrijden die er bij SC ‘t Zandt gespeeld moeten worden stonden er nog 2 gepland om 16:30 uur. De meisjes MO17 mochten op het hoofdveld (wat spelen die meiden trouwens mooi voetbal) en VV Oosterhout mocht naar een kunstgrasveld met een kapotte lamp op een veld met trainingsverlichting. Dit in schril contrast met de verlichting op het hoofdveld. Een wedstrijd dus onder Oost Europese omstandigheden net na de val van de muur.
De wedstrijd werd, al doet de uitslag ander vermoeden, eenvoudig met twee vingers in de neus gewonnen met 4-6.
Jong tegen iets ouder: De wedstrijd begon met snuffelen aan elkaar en het vormen van koppeltjes op het veld toen dit zijn beslag had gevonden kwam de wedstrijd los en het was natuurlijk niemand anders dan Stefan Kok die de openingstreffer maakte. Een vrije trap na het neerhalen van een doorgebroken speler op de rand zestienmeter werd door Stefan onberispelijk binnengeschoten. Toch waren het de ‘jonge honden’ van SC ‘t Zandt die nauwelijks 2 minuten later weer gelijkkwamen door middel van een terechte strafschop 1-1. De vreugde voor ’t zand was van korte duur want Mitchell Fijneman scoorde in de 15de minuut de 1-2 uit een hoekschop perfect aangegeven door René Sprangers. Net voor het eind van de eerste helft scoorde Youri Simons de 1-3. Youri heeft nu 3 treffers uit 3 wedstrijden een mooi gemiddelde. Ruststand 1-3.
De wedstrijd gespeeld: Dit zou je denken in ieder geval, toch slaagde SC ‘t Zandt erin om in de 55ste minuut de spanning weer terug te brengen door de 2-3 te maken. Zeker toen de altijd trefzekere Stefan Kok een penalty miste. Toch was het de VV Oosterhoutse Brian Slagmolen die aan de illusies van SC ‘t Zandt een einde probeerde te maken door de 2-4 te scoren.
Dit lukte nog niet want SC ‘t Zandt kwam even later weer terug tot 3-4. Met nog een half uur op de klok was dit het sein voor VV Oosterhout om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De 3-5 kwam van de voet van Stefan en de 3-6 van Brian Slagmolen die nu eens scoorde met doelpunten in plaats van gele kaarten, weer eens wat anders. Net voor het einde scoorde SC ‘t Zandt uit een corner nog de 4-6 maar dit was voor de statistieken.
Afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning, op een veld met kerstverlichting in het donker winnen is best knap te noemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.