Bij Maria branden voortaan Antoniuskaarsen

Op initiatief van diaken Stefan Lange is er op 24 oktober 2018 een lessenaar met daarop een intentieboek in de dagkapel geplaatst. Mensen die daar behoefte aan hebben, kunnen hierin hun intentie schrijven.
Elke woensdagmorgen wordt door een medewerker van het secretariaat van Antoniushuis ‘De Vinder’ het boek uit de kapel gehaald en op het altaar in de kleine kerkzaal gelegd. Daar worden de intenties van de afgelopen week voorgelezen tijdens de woensdagochtendviering van 9.00 uur. Er wordt gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een intentie te noteren.

Grote schoonmaak
De dagkapel van de gesloten Sint-Antoniuskerk is de hele week, met uitzondering van zondag, te bezoeken. Velen maken er gebruik van om bij Maria een kaarsje of lichtje aan te steken. Om gewoon even uit te rusten op de kerkbank bij Maria of stil te zijn in de kapel. Zelfs in de wat koudere maanden is de kapel voor velen een plek om te bezoeken.
Voorafgaand aan de plaatsing van de lessenaar met intentieboek is de kapel grondig schoongemaakt. Een voormalig interieurverzorgster van de Antonius is enkele dagen bezig geweest. Spinnenwebben zijn verwijderd; muren, kleden en de vloer zijn schoongemaakt. Ook van het ijzeren plateau voor Maria is het overtollige kaarsvet verwijderd. Het voorportaal is in deze schoonmaakactie ook onderhanden genomen. Sinds de sluiting van de Sint-Antoniuskerk op 31 december 2016 was er geen stofzuiger meer in de dagkapel geweest.

Antoniuskaarsen
Sinds enige tijd zijn er in de dagkapel kaarsjes verkrijgbaar met daarop een afbeelding van de Heilige Antonius van Padua. Loopt u maar eens een keertje binnen. Dan kunt u het zelf ook zien en er eentje aansteken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.