TSC pakt 1e thuisoverwinning 3-0 tegen OVC’26

TSC kon vandaag opnieuw proberen de 1e thuisoverwinning binnen te gaan halen. Ze zouden dat dan moeten doen met oud grensrechter Ad Laming die zijn zieke collega verving. TSC begon in dezelfde opstelling als vorige week uit bij UVV. Al binnen 2 minuten kon de Tilburgse doelman vol aan de bak. Hij ranselde een inzet van Joury den Boogert uit de bovenhoek. TSC bleef druk zetten en kwam na 14 minuten op een 1-0 voorsprong nadat Sandro Ariza een perfecte aangesneden voorzet gaf. Ryan Snoeren was er als de kippen bij en schoot de bal beheerst binnen. TSC bleef daarna het spel domineren maar wist de echte kansen voor alsnog niet te verzilveren. De Zeeuwse scheidsrechter had een makkie in deze tot dan toe zeer sportieve wedstrijd. Omdat TSC toch wat slordig met haar kansen omsprong duurde het tot de 41e minuut voordat de 2-0 viel. TSC had met deze goal zeker het nodige geluk want de supersnelle Ryan Snoeren had de bal net een tikkie mee gegeven met zijn linkerhand. De rust in gaan met een 2-0 voorsprong is altijd lekker. Na de thee kwam Bas Blokdijk voor Sandro Ariza die zijn draai nog niet gevonden heeft dit seizoen. Na goed 10 minuten in de 2e helft kon Bas Blokdijk alleen voor de doelman de 3e maken maar dit keer wilde het hem niet lukken. Miquel Dolion kwam in het veld voor de goed spelende Loick Smakman die fysiek vandaag echt wel door de mangel was gehaald. Nadat de scheidsrechter de strijd gestaakt had en de wedstrijd liet hervatten leek het wel of dat OVC’26 dan maar fysiek de strijd wilde beslissen. Het resultaat was wel dat ze sterker werden , 4 keer geel gingen pakken en de TSC verzorgers heel veel extra werk gingen bezorgen. Het ging soms net tot of soms net over het randje. Het pleit gelukkig voor TSC dat ze niet mee gingen in dat spel. Stefan Kops ging tegen het eind ook nog met een blessure naar de kant en zijn vervanger werd Martijn Schepers. Vandaag opnieuw een hoofdrol voor Bas Blokdijk, hij kreeg in de 80e minuut een dieptepass. Bas nam op een haast onnavolgbare wijze de bal in een keer mee , liep er de gehele achterhoede uit maar schoot rakelings naast alleen voor de doelman. Maar de aanname en het vervolg deed de echte voetballiefhebber smullen, echt een hoogstandje. Tegen het eind was het Joury den Boogert die de 3-0 binnen kon schieten na prima voorbereidend werk van Martijn Schepers. TSC doelman Yannick Millenaar deed het vandaag weer uitstekend en gaf de achterhoede de nodige rust. Tim Rubenkamp en Robin van Beijnen ontwikkelen zich als uitstekende middenvelders. TSC klimt met deze winst naar een mooie 2e positie op de ranglijst en moet zondag naar Breda op bezoek bij Groen Wit. Opstelling TSC : Yannick Millenaar, Stefan Kops, Devon van Dam, Loick Smakman ,Joey Huisveld , Tim Rubenkamp , Joury den Boogert , Wouter van Steijn ,Sandro Ariza ,Robin van Beijnen ,Ryan Snoeren . HJ.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.