Kant & Klaar maaltijden van Albert Heijn als goedkoper alternatief voor bewoners aanleunwoningen De Doelen

In het radioprogramma Oosterhout Vandaag had presentator Ad Evers een gesprek met Mevr. Boekelman, lid van de raad van bestuur van de Volckaert waar ook De Doelen onder valt.
Het ging tijdens dit interview over de prijsverhoging van de warme maaltijd van € 8,50 naar € 12,50.
Het gaat hierbij om mensen die wonen in de aanleunwoningen bij De Doelen. Volgens Mevr. Boekelman is men hierover al sinds 2012 in gesprek met de bewoners en heeft ook de gemeente een paar jaar geleden de subsidie van € 90.000,00 afgeschaft.

De doelen betrekt de maaltijden van een externe partij die de maaltijden koelvers aanlevert. In de Doelen worden deze maaltijden dan opgewarmd. Dat kost tijd en inzet van personeel aldus mevr. Boekelman. Over het prijsverschil met andere instellingen in Oosterhout zoals bijvoorbeeld Slotjesveste zei Boekelman niet te weten wat voor maaltijden daar geserveerd werden en of die dezelfde kwaliteit hebben als bij de Doelen. Mensen zijn vrij om te eten waar men wil en ook Albert Heijn verkoopt koelverse maaltijden aldus mevr. Boekelman. Zij stelt dan wel de oven beschikbaar om deze maaltijden gratis warm te kunnen maken. Op 3 december a.s. is er een onderhoud tussen de verantwoordelijk wethouder en mevr. Boekelman over deze kwestie. Wij als Oosterhout Vandaag zullen deze zaak op de voet blijven volgen evenals de fractie van Groen Brabant die hierover vragen heeft gesteld aan het college.

1 Comment

  1. Mevr. Boekelman moet zich diep schamen. In haar interview spreekt ze letterlijk dat het probleem rond het eten in o.a. De Buurstede in 2015 al is opgelost. Ga maar maar eens kijken daar, daar hebben ze gewoon schotten geplaatst zodat er helemaal geen eet- of recreatiezaal meer aanwezig is. Simpel. Opgelost. Schaam u.
    Afz. Kind van bewoner

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.