Ridderorde voor Joyce van Blerck

donderdagavond 29 november heeft Joyce van den Biggelaar – van Blerck (45) door burgemeester Fränzel de versierselen opgespeld gekregen die horen bij een koninklijke onderscheiding.

De waarnemend burgemeester van Oosterhout was naar Made getogen waar het boegbeeld van de Joyce Foudation een benefietavond organiseerde ten bate van haar eigen stichting.                                                                                     Joyce van Blerck, zoals iedereen haar kent, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 Joyce is zelf Huntington-patiënt. de Houtse heeft de Joyce Foundation opgericht om de vreselijke ziekte op de kaart te zetten. Uiteindelijk doel is voldoende geld bij elkaar brengen zodat de ontwikkeling van een medicijn  gerealiseerd kan worden. Mede door haar boek over haar leven met de ziekte ‘De Hel van Huntington’ zorgde Joyce voor veel landelijke media-aandacht.

“De wijze waarop zij met haar ziekte omgaat en vooral ook de manier waarop zij aandacht vraagt voor Huntington verdient bewondering en respect. Via de Joyce Foundation zamelt zij geld in om de ontwikkeling van een medicijn voor deze nu nog ongeneeslijke ziekte mogelijk te maken”, aldus burgemeester Fränzel over de kersverse ridder.

Het uitreiken van de koninklijke onderscheiding was een verrassend hoogtepunt van het Huntington Gala dat plaats vond in de Korenbeurs in Made waar een keur van bekende artiesten het feestgevoel bevorderden.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.