VV SCO gaat definitief naar zaterdag

Trainer Dion Schuurmans verlaat na twee jaar vv SCO.
Vandaag maakte het bestuur van vv SCO bekend dat definitief besloten is om met de gehele vereniging op zaterdag te gaan spelen. Na 83 jaar komt daarmee een einde aan het spelen op zondag. Voorzitter Robert de Vries: “we zien dat de maatschappij verandert en dat ook het voetbal aan verandering onderhevig is. We willen niet wachten op wat er gebeurt, maar juist zelf de regie voeren. We stappen daarom nu als eerste vereniging in Oosterhout en omstreken naar de zaterdag. Dat doen we met een goede selectie en alle faciliteiten die horen bij een vereniging en een eerste elftal die de ambitie durven uit te spreken om snel de weg omhoog te vinden in het zaterdagvoetbal.”

SCO heeft vorig jaar de leden al gepolst over hoe ze stonden tegenover een overstap naar de zaterdag. Dat was toen nog een kleine stap te ver. “We zien nu dat de vereniging er klaar voor is”, aldus De Vries. Trainer Dion Schuurmans zal niet mee overstappen naar de zaterdag. Hij heeft besloten aan het eind van het seizoen te vertrekken. De trainer heeft goede argumenten: “Ik geloof dat de keuze van SCO voor de zaterdag de juiste keuze is, maar mijn ambities komen niet overeen met die van de club. Daarom ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb twee jaar geleden mijn TC1 behaald en ik wil nu een volgende stap maken. We zijn dit seizoen gestart met een grotendeels nieuwe selectie met veel jonge jongens. Na een begin waarin iedereen aan elkaar moest wennen, hebben we nu de stijgende lijn te pakken. Ik heb daarom ook alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen.”

Volgens voorzitter De Vries is de club zich al aan het oriënteren op wie volgend jaar voor de groep moet staan. “Dion heeft afgelopen twee seizoenen veel voetbalkennis binnengebracht. We kijken naar een trainer die deze lijn kan voortzetten en die ook gewend is om met een jonge ambitieuze groep voetballers te werken.” Een werkgroep Zaterdag is nu binnen SCO bezig om alle stappen die gezet moeten worden voor te bereiden. De Vries wijst op de goede zaterdagcultuur die nu al in de vereniging zit. “We hebben voldoende jeugd en ook zes seniorenelftallen op zaterdag waarvan er  nu al één op goed niveau presteert. Daar komen er nu nog twee bij, inclusief een volledige staf met een hoofdtrainer, twee assistent-trainers, keeperstrainer, verzorger, fysio, elftalleider en assistent-scheidsrechter. Dat maakt het voor de spelers die nu nog twijfelen over de zondag een stuk makkelijker om naar de zaterdag over te stappen omdat je dan toch op niveau kunt blijven trainen en spelen. Ik ben ervan overtuigd dat SCO op de zaterdag een gezonde toekomst tegemoet gaat, zowel sportief, als ook financieel en organisatorisch en aantrekkingskracht heeft naar de regio.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.