VV Oosterhout verslikt zich in VV Waspik!

Gezien het verloop van de partij was een gelijkspel onterecht terecht!
Op de druilerige zondagmiddag 2 december jongstleden mocht VV Oosterhout aantreden tegen VV Waspik een ploeg waar VV Oosterhout het traditioneel gezien moeilijk tegen heeft. Ze spelen altijd tegen 11 man en de assistent-scheidsrechter deze man verklaart iedere zondag tot vlaggetjesdag, dit is toch echt maar 1x per jaar meestal in juni en al helemaal niet in Brabant. Zolang scheidsrechters zich laten foppen zal dit ook wel doorgaan. De KNVB zou er beter aan doen hier een oplossing voor te vinden desnoods maar zonder zou ik zeggen.
Scheidsrechter van dienst was de heer Jansen die een redelijke partij floot en zich op een paarmomenten vergiste zowel in het voor- als nadeel van VV Oosterhout als VV Waspik. Kort gezegd er zijn nog punten die om aandacht vragen.
Tegenstellingen: De eerste helft was een helft vol tegenstellingen van beide kanten in de eerste 7 minuten maakte VV Waspik al 6 overtredingen tegen VV Oosterhout 0. In de 10de minuut opende Yamani Aharchaou, die een puike partij speelde, de eerste treffer een diepe bal nam hij goed aan en hij liet Reinoud Zijlmans de bal uit het net halen 1-0. Een paar minuten later kon Ramon Everduim de bal uit zijn net halen toen Mels Nieuwkoop de bal uit een hoekschop van Guido van de Hoven zo kon inschieten 1-1.
Het spel golfde op en neer en speelde zich vooral op het middenveld af. De toeschouwers zagen hardwerkende voetballers die er eigenlijk een rommelige wedstrijd van maakten. VV Oosterhout kwam in de 32ste minuut goed weg toen een inzet van VV Waspik door Ramon werd weggewerkt, tot 3x keer schoten VV Waspik spelers de bal snoeihard tussen de palen en tot drie keer toe waren het verdedigers van VV Oosterhout die de bal keerden.
In de 37ste minuut een kans voor Sefa Yalcindag zijn inzet ging echter rechts over. Even later was Dennis van Munster Reinoud Zijlmans van VV Waspik te vlug af hij tikte de bal jammer genoeg iets te ver weg zijn schot ging voorlangs.
Sterk laatste kwartier: Het eerste kwartier gebeurde er weinig wel had Stijn Biemans na sterk doorgaan van Matthew Coenraadts op aangeven van Sefa een goede kans om te scoren. Stijn vond echter Reinoud Zijlmans op zijn weg. Even later wisselde VV Waspik Eric Kemmeren voor Coen Roksnoer niet duidelijk waarom want in het spel veranderde er eigenlijk niet veel. Wel scoorde Guido van den Hoven de 1-2 uit een vrije trap die niet goed verwerkt kon worden door de VV Oosterhoutse defensie. Richard van Gils wisselde Sofyan Asrih en Sefa Yalcindag voor Eric Boateng en Emiel van Pelt.
Door het inbrengen van deze twee werd onder aanvoering van Stijn Biemans het spel van VV Oosterhout dreigender. In de 74ste minuut werd Stijn aangespeeld hij ging het strafschopgebied van VV Waspik in en legde de bal af op Emiel van Pelt die keurig achter Stijn gebleven was. Emiel maakte de bal perfect af 2-2 dacht iedereen. Jansen keurde de goal echter af buitenspel en nu had nota bene de vlaggenist van VV Waspik zijn vlag niet eens omhoog gehad. Jammer maar helaas de man in het ‘zwart’ is de baas.
In de 80ste minuut dan toch de verdiende gelijkmaker uit een hoekschop is het Kevin Tempelaars die de bal binnenwerkt. In de 90ste minuut een grote kans voor VV Waspik uit een vrije trap werkt de Ramon op een fabuleuze manier over de deklat. Even later nog een geweldige kans voor Dennis van Munster hij schoot, naar eigen zeggen, te gehaast en de bal ging voor die afstand ver naast.
Conclusie een rommelige wedstrijd waar VV Oosterhout na de 1-0 weer bedenkelijk ver inzakte en zich de VV Waspikse kaas te makkelijk van het brood eten liet eten ruststand terecht 1-1. Tweede helft een scheidsrechtelijke dwaling met als einstand van de wedstrijd 2-2. Gezien het spelverloop konden beide trainers hier mee leven knars knars.
Volgende week de eerste derby voor VV Oosterhout tegen SCO bij SCO op sportpark de Elskens. Let op de wedstrijd begint om 14:00 uur
Foto’s van de match vind je hier: https://www.vvoosterhout.nl/1087/vv-oosterhout—vv-waspik/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.