VV Oosterhout Za1 komt te kort tegen titelfavoriet VV ONI

VV ONI – VV Oosterhout, een wedstrijd die door beide ploegen bij het bekend maken van het competitieprogramma direct rood omcirkelt wordt. Een ‘burenruzie’, een wedstrijd die altijd spektakel oplevert, een wedstrijd tussen twee teams die ab-so-luut niet van elkaar willen verliezen. Kortom: de River Plate – Boca Juniors van de 4e klasse C.
Ook deze editie van VV ONI – VV Oosterhout leverde weer het nodige spektakel op, met uiteindelijk een verdiende winnaar op het eind. Op het veld won VV ONI, maar de 3e helft werd als vanouds weer grandioos gewonnen door de gasten uit Oosterhout…
Voorafgaand aan deze wedstrijd tussen de nummer 1 van de ranglijst, VV ONI, en de nummer 3 van de ranglijst, VV Oosterhout ging het o.a. ook over de strijd tussen de twee beste spitsen van deze klasse. Stefan Kok van VV Oosterhout had tot dusverre al 22 goals gemaakt en Sander de Bont van VV ONI stond op 20 goals. Vandaag had dus ook een mooie strijd moeten plaatsvinden tussen deze twee giganten om de topscorerstitel ware het niet dat Stefan Kok bij VV Oosterhout ontbrak vanwege werkzaamheden. Een flinke aderlating voor VV Oosterhout en uiteraard jammer voor de strijd om de topscorerstitel.
In de warming-up viel ook middenvelder Bryan Slagmolen nog weg vanwege een blessure dus trainer van Korven moest vooraf aan de wedstrijd al sleutelen aan zijn basisopstelling.
VV ONI kon beschikken over een nagenoeg volledige selectie, alleen Dennis Siemons ontbrak vanwege familieomstandigheden.

De wedstrijd: direct vanaf het begin liet VV Oosterhout zien dat het niet van plan was om hier met lege handen te vertrekken. Duels werden hard aangegaan en de dienstdoende scheidsrechter van vandaag liet meteen al merken dat ie veel toe zou laten en niet voor elk wissewasje zou fluiten. Mede door het fysieke spel van VV Oosterhout werd VV ONI de eerste minuten even overbluft en de eerste kans was dan ook voor VV Oosterhout. Na een goedlopende aanval kwam de bal bij spits Quincy Brakkee die voor open doel de bal voor het inschieten had maar helaas eindigde de bal aan de verkeerde kant van de paal. VV ONI leek wakker geschud want na deze kans namen zij het initiatief over en liet het bij vlagen zien waarom zij dé titelfavoriet zijn. Het sterren ensemble van trainer van Vugt heeft met o.a. ex-Dongen spelers Paul van Zon, Jaap van der Waarden en Sander de Bot een as om van de likkebaarden en het was dan ook een deel van dit trio dat aan de basis stond van de eerste goal. In de 8e minuut kreeg spits Sander de Bont de bal aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied, benutte zijn sterkste punt (kont naar achteren, tegenstander voelen, bal vasthouden) en draaide weg bij zijn directe tegenstander Terence Bakker. Één op één met doelman Droog maakte hij geen fout en schoot snoeihard met buitenkans rechts de bal onhoudbaar binnenkantpaal binnen. Een wereldgoal!
VV ONI bleef de betere van het spel houden en VV Oosterhout kon in deze fase alleen maar achteroverleunen en af en toe met lange ballen de spitsen proberen te bereiken.

In de 18e minuut kwam VV ONI op een 2-0 voorsprong. Balverlies bij VV Oosterhout bracht de bal uiteindelijk bij rechtsbuiten Horsten die met een bekeken voorzet de Bont bereikte en voor de Bont was het een koud kunstje om de bal binnen te glijden.
Nauwelijks 3 minuten later werd het nog erger voor VV Oosterhout. Sander de Bont kreeg de bal aangespeeld in het zestienmetergebied, werd op correcte wijze van de bal gezet door verdediger Bakker maar toch wist de Bont op sluwe wijze een penalty te versieren door met een hoop geschreeuw en acrobatische duik te vallen en zo de scheidsrechter een reden te geven voor het geven van een strafschop. Absoluut onterecht maar de scheidsrechter was onvermurwbaar. De penalty werd daarna op overtuigende wijze binnengeschoten door Thomas Mertens hoewel doelman Droog er met zijn vingertoppen nog aanzat.
21 minuten gespeeld en een 3-0 tussenstand. Dit leek een lange middag te gaan worden voor VV Oosterhout en nu was het vooral zaak om de marge klein te houden en in ieder geval de rust te bereiken met een niet al te hoge score.
VV ONI kreeg nog wat kansen maar paal, lat en doelman Droog voorkwamen een monsterscore waardoor VV Oosterhout toch enigszins knap nog de rust bereikte met een 3-0 tussenstand.

De tweede helft ging van start met dezelfde namen bij beide ploegen echter had VV Oosterhout wat positiewisselingen ondergaan wat, zou later blijken, een goede zet was.
Doordat VV ONI in de tweede helft wat onzorgvuldiger en slordiger ging spelen en VV Oosterhout er juist nog wat méér vuur in gooide ontvouwde zicht een boeiend gevecht in de tweede helft. Beide ploegen gingen gelijk op en VV Oosterhout had zelfs het betere van het spel. Mede doordat de scheidsrechter veel toeliet werd de wedstrijd wat pittiger en agressiever en was het voornamelijk VV Oosterhout dat hun tanden liet zien. Zoals hoort in een derby waren er her en der wat mopperende spelers en was er her en der wat duw – en trekwerk maar juist dat maakt de wedstrijden tussen VV ONI en VV Oosterhout zo mooi. Vijanden in het veld maar na het laatste fluitsignaal gezellig met z’n allen aan het bier.
Het was wachten op een treffer van VV Oosterhout en die kwam er dan ook. In de 79e minuut was het middenvelder Joey van Wanrooij die een afgeslagen bal onberispelijk binnenschoot en zo de 3-1 op het scorebord bracht. Zou het dan toch nog kunnen? VV Oosterhout geloofde er in ieder geval nog in. Helaas werd het geloof 2 minuten later alweer opzijgezet toen VV ONI bij een uitval de 4-1 op het bord wist te brengen. Op randje buitenspel was het invaller Niels Fioole die geen fout maakte en de bal na een lage voorzet binnenschoot.
4-1 en de wedstrijd was gespeeld. Beide ploegen geloofden het wel en op een enkele uitval van VV ONI na werd het niet meer spannend en was het uiteindelijk VV ONI die als terechte winnaar van het veld stapte en zo hun koppositie verdedigde.

Uiteraard was er dan ook nog een derde helft. VV ONI had het één ander voorbereid en geregeld (Chapeau gasten!) maar in deze helft hadden ze niets te vertellen tegen het feestende en prijzenpakkende VV Oosterhout. De kantineomzet bij VV ONI was record brekend en er werden zelfs wedstrijdpolo’s geruild tussen sommige spelers van beide ploegen. U moet er bij zijn geweest om hier een beeld van te krijgen maar conclusie was dat beide teams met een tevreden gevoel huiswaarts zijn gegaan. Onderstaande video geeft een beeld van de gezelligheid na afloop en de onderlinge verstandhoudingen tussen VV ONI en VV Oosterhout.

Ondanks de ruime nederlaag mag VV Oosterhout positief terugkijken op de wedstrijd. Het kwaliteitsverschil tussen VV ONI en VV Oosterhout was vooraf bekend maar zeker in de tweede helft hebben de manschappen van trainer van Korven laten zien dat ze ook voor een ploeg als VV ONI niet onder hoeven te doen. De 14 (spelende) spelers van vandaag: Droog, van Vught, Fijneman, Bakker, Gouka, van Hoof, Sprangers, van Wanrooij, Brakkee, Siemons, van Ginneken, de Vos en Blom hebben een ongelooflijke werklust getoond en als team geopereerd. Met deze inzet en dezelfde wil hoeft VV Oosterhout voor geen enkele tegenstander onder te doen en kan het gewoon meedoen om de plekken 2 en 3.
Volgende week een nieuwe kans om 3 punten te pakken. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Alliance uit Roosendaal op het programma.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.