Scholieren Sint-Oelbertgymnasium uit Oosterhout schitteren op NK Debatteren en bemachtigen finaleplaats

Bijna 300 scholieren afgereisd naar Haarlem om te debatteren over alcoholaccijns en stemplicht
Vrijdag 30 november kwamen de laatste 40 scholen in actie op voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren op gastschool het Mendelcollege in Haarlem, waaronder het Sint-Oelbertgymnasium uit Oosterhout. De scholierdebaters deden het fantastisch en zijn met het behalen van de 7e plaats door naar de grande finale op 26 januari op de Universiteit Utrecht. De debaters zijn nu een stapje dichterbij om met hun school dé debatkampioen van Nederland te worden.

Over het kampioenschap
Het NK Debatteren voor Scholieren wordt al sinds 1998 georganiseerd door Stichting Nederlands Debat Instituut, een organisatie die speelse debatactiviteiten voor scholen ontwikkelt die ervoor zorgen dat leerlingen nieuwsgierig blijven, overtuigender durven spreken en zorgvuldiger leren luisteren. Naast landelijke kampioenschappen verzorgt de stichting ook nascholing aan docenten, geven zij debattrainingen in de klas en ontwikkelen zij lesmateriaal.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Adessium Foundation, het D/M Fonds voor goed spreken, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties en het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. Gastlocatie dit jaar is het Mendelcollege in Haarlem. Het Mendelcollege is een uitgesproken debatschool en verdedigt dit jaar de titel op het NK.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.