Watertappunt op kindcentrum De Ontdekking


Vandaag hebben wethouder Clèmens Piena en Femke Verleg (Brabant Water) op kindcentrum De Ontdekking een watertappunt onthuld. De kinderen tapten hun eigen water en pimpten daarna hun drinken op met vers fruit, kruiden en specerijen. 

Tegenwoordig is water drinken op school niet meer vanzelfsprekend. Gemiddeld krijgt een kind 6 kilo suiker per jaar binnen dankzij pakjes drinken of frisdrank. De Ontdekking is daarom gestart met de campagne Drink Water, waarbij water drinken op school weer gewoon wordt gemaakt. Brabant Water schenkt het watertappunt aan De Ontdekking, om kinderen op jonge leeftijd te stimuleren water te drinken. De kinderen leren spelenderwijs hoe leuk en lekker het drinken van water is. Daarnaast draagt het watertappunt bij aan een duurzame oplossing voor het verminderen van plastic afval.

De campagne Drink Water maakt deel uit van het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Scholen die interesse hebben om hun leerlingen meer te leren over gezondheid en bewegen, kunnen contact opnemen met MOOVE via 14 0162 of nienke@mooveoosterhout.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.