Stichting Netwerk55plus stopt

Na acht jaar actief te zijn geweest stopt Stichting Netwerk55plus per 1 januari 2019 met haar activiteiten voor werkzoekende 55-plussers. De arbeidsmarkt is zodanig veranderd dat ook oudere werkzoekenden meer kans hebben werk te vinden.

Stichting Netwerk55plus is sinds 2010 actief geweest in Oosterhout en omliggende plaatsen. Netwerk55plus had als doel 55-plussers te ondersteunen op zoek naar werk. Toen in 2008 de economische crisis begon was het al snel duidelijk dat vooral 55-plussers moeilijk werk konden vinden. Werkgevers werden actief benaderd om de 55-plussers onder de aandacht te brengen. Er werden tal van themabijeenkomsten, inloopochtenden en workshops georganiseerd. De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Waren er in 2014 bijna 700 duizend werklozen nu zijn het er 300 duizend. Ook 55-plussers plukken daar, weliswaar gering, de vruchten van. Het ledenaantal is hierdoor sterk teruggelopen.

Dit is dan ook de reden dat het bestuur besloten heeft de stichting per 1 januari 2019 op te heffen. Mede dankzij de vele vrijwilligers die aan Netwerk55plus verbonden waren heeft de stichting een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.