Paul Adels nieuwe directeur Theek5

Per 1 april 2019 wordt Paul Adels (47 jaar) de nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Theek 5. Hij volgt hiermee Theo Peeters op die zijn lange, betekenisvolle carrière in het bibliotheekwerk afsluit. Paul neemt vanuit diverse marketing- en managementfuncties een schat aan ervaring mee. Hij biedt daarmee een solide basis om Theek 5 verder uit te bouwen als broedplaats voor kennis en talent met een sterke verankering in de samenleving.

Theek 5 is erg blij met zijn komst als directeur. De selectiecommissie van de Raad van Toezicht , zijnde vertrekkend voorzitter Dirk Wahl en de huidige voorzitter Jack van Beek, verwacht dat hij met zijn brede achtergrond een bijdrage kan leveren aan het vorm geven van de nieuwe maatschappelijke, educatieve functies van de bibliotheek. Jack van Beek, voorzitter van de Raad van Toezicht:  “Ik ben heel blij met de komst van Paul. En niet alleen ik, maar ik spreek namens de hele Raad van Toezicht.  Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Paul de juiste man met veel enthousiasme, charisma en uitstraling, op de juiste plaats krijgen die onze mooie organisatie naar het volgende niveau zal brengen. Daarom kijk ik uit naar de toekomst en naar een prettige samenwerking.” 

Ambitie
Paul is geen onbekende in de bibliotheeksector. Zo bekleedt hij momenteel de functie van unitmanager Markt- & Productontwikkeling bij Bibliotheek Rotterdam en was hij regionaal projectleider Route 2020. “Ik realiseer me dat het niet eenvoudig zal zijn om Theo Peeters, die 14 jaar boegbeeld van Theek 5 is geweest en deze prachtige organisatie heeft neergezet, op te volgen. Ik heb Theek 5 leren kennen als één van de toonaangevende bibliotheken in Nederland. Theek 5 heeft grote stappen gezet om zich te ontwikkelen van een ‘boekenbibliotheek’ naar een broedplaats voor kennis en talent. Die ontwikkeling wil ik de komende jaren graag verder doorzetten. Voor de toekomst zie ik een uitbreiding van diensten voor me waar zoveel mogelijk inwoners van het werkgebied gebruik van maken en dat zij er ook echt iets aan hebben. Daarbij is het voor mij van cruciaal belang om een goede samenwerking te realiseren met alle medewerkers, maatschappelijke partners én natuurlijk met de bewoners van het werkgebied van Theek 5.”.

Broedplaats voor kennis en talent
Een broedplaats voor kennis en talent. Dat is de bibliotheek anno nu. Een plek om je kennis en talenten te ontwikkelen zodat iedereen in de samenleving mee kan doen en bij kan dragen. Waar je een rustige studie- of werkplek vindt, anderen ontmoet, de Nederlandse taal leert of in het enorme aanbod van activiteiten, films  en boeken  de benodigde informatie vindt.

____________________________________________

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.