VV Oosterhout verliest terecht op alle fronten van Irene’58

VEen afgang als deze komt snoeihard aan

Op een koude zondagmiddag werd op het trainingsveld van Irene’58 de wedstrijd Irene’58 tegen VV Oosterhout afgewerkt. Irene’58 werd helemaal op eigen kracht de meer dan terechte winnaar van deze semi-derby. Als collectief spelend lieten ze VV Oosterhout alle hoeken van het veld zien en na 10 minuten was daar de terecht verdiende voorsprong die ze niet meer afgaven. VV Oosterhout mocht lijdzaam toezien waar teamgeest en kracht toe kan leiden namelijk tot een klinkende overwinning. Zure druiven voor VV Oosterhout en uithuilen, dinsdag eerst maar een praatsessie en dan de neuzen weer dezelfde kant op.

Duidelijk: vanaf het eerste fluitsignaal, van de zijn best doende scheidsrechter M Schrama, was het alles wat de klok sloeg de aanval van Irene’58 met name het middenveld van VV Oosterhout gaf niet thuis en de verdediging van VV Oosterhout kwam veel te veel onder druk te staan. In de 10deminuut resulteerde dit in de openingstreffer door Tim van Dongen 1-0. VV Oosterhout leek na deze fase iet beter in de wedstrijd te komen Irene’58 koesterde zijn voorsprong en gaf verdedigend weinig weg dit vooral door een zwalkend VV Oosterhout.

De beslissing: de wedstrijd werd rond de 30ste minuut, bleek achteraf, definitief beslist eerst kreeg VV Oosterhout twee vrije trappen links van het midden op hoogte van de zestienmeter. De eerste vrije trap van Stijn Biemans werd van de lijn gehaald de tweede van Yamani Aharchaou was prima raak
1-1. Even later bij een hoekschop raakte Stijn Biemans bij het opspringen een tegenstander deze speelde de stervende zwaan en de scheidsrechter, kende iets te simpel, een penalty toe deze werd keurig afgewerkt door Sander van Mook 2-1 en ruststand.

Tweede bedrijf: Door een paar wisselingen bij VV Oosterhout, Richard van Gils had Guston Remie (geel op zak) en Ali Eren Yazici (blessure aan oog) vervangen door Baris Kaya en Kevin van de Heijkant. Met Stijn Biemans nu op het middenveld leidde dit in het begin van de tweede helft tot ogenschijnlijk wat beter voetbal schijn bedriegt echter want kansen werden er niet gecreëerd ondanks het ten koste van Emiel van Pelt inbrengen van Erik Boateng. Er werd veel gelopen met de bal en op cruciale momenten volgde er teveel foute passes.

Irene’58 op de troon: Irene’58 kon zijn geliefde spelletje gaan spelen bij de minste of geringste aanraking als kegeltjes omvallen en kermen en zo de scheidsrechter regelmatig foppen en waar ze nog beter in zijn counteren. Zo counterde van Laarhoven in de 65ste minuut eenvoudig naar de 3-1 en in de 80ste minuut Timmermans naar de 4-1counteren. VVOosterhout kon hier niets meer tegenoverstellen en mocht na het eindsignaal de wonden gaan likken.

Conclusie: Irene’58 speelt een toppartij en troeft VV Oosterhout af op gogme, inzet, kwaliteit, verdedigend vermogen, mentaliteit en bovenal teamspirit.