Binnenkort schaatsten in Oosterhout?

De temperaturen ’s nachts zakken onder nul.Waar ze in Friesland na een paar dagen vorst alweer bevangen raken door de Elfstedenkoorts, geldt voor Oosterhout de vraag: kunnen we binnenkort schaatsen op de natuurijsbaan van schaatsclub Ijsco?

Er wordt al dagen lang gewerkt om de baan aan Sportpark de Elskens in gereedheid te krijgen voor het ultieme wintervertier. Secretaris Gerard Kroon vertelt dat de club al een paar dagen met man en macht in de weer zijn om de schaatsbaan te prepareren zodat er weer geschaatst kan gaan worden. “we zijn met een ploeg van vijf vrijwilligers bezig”, aldus Kroon.

De dikte van de ijsbaan bedroeg afgelopen zondag zo’n drie centimeter.Volgens ijsmeester Jos Pompe van Ijsco moet de ijsdikte zeven à acht centimeter zijn voordat de baan veilig geopend kan worden. “het zal kantje boord worden”, vertelt de ijsmeester. De sneeuw, die is voorspeld, heeft een negatief effect op de groei van de ijslaag. “Dat sneeuw is een belemmerende factor. Maar als we nog een aantal nachten machtige nachtvorst krijgen en niet te veel zon overdag, misschien dat we dan tegen het komende weekend de ijsbaan kunnen openen”, aldus de ijsmeester.

Pompe hoopt dat met de afgelopen nachtvorst de ijsdikte voldoende is aangegroeid om met de veegmachine de ijslaag te kunnen schoonmaken. Dan krijgt de ijslaag de kans beter te groeien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.