750.000ste bezoeker voor Bibliotheek Theek 5 Oosterhout


Theek 5 Oosterhout heeft dinsdag 22 januari de 750.000ste bezoeker ontvangen sinds de opening, januari 2015. De bibliotheek anno nu is een broedplaats voor kennis en talent met een steeds grotere maatschappelijke rol en biedt naast boeken ook workshops, cursussen en lezingen op diverse terreinen. Wethouder Clemens Piena van de gemeente Oosterhout, Theo Peeters, directeur Theek 5 en Gisela Goos, programmamaker Theek 5 verwelkomden de750.000ste bezoeker. Lily van der Wel wandelde nietsvermoedend de bibliotheek binnen en was blij verrast.

Lily, die woont in Geertruidenberg, liep tijdens een middag winkelen Theek 5 Oosterhout binnen. Ook de vestiging  in Raamsdonksveer is haar bekend. Ze leest vooral realistische en waargebeurde verhalen die haar meteen moeten boeien. Ze ontving naast een mooie bos bloemen een abonnement vanTheek 5 , geldig in alle Theek 5 vestigingen.

Theek 5 Oosterhout heeft duidelijk haar plek gevonden aan de Torenstraat. Sinds de nieuwbouw drie jaar geleden aan de Torenstraat werd geopend, trekt de bibliotheek 240.000 bezoekers per jaar. Dat zijn er honderdduizend per jaar meer dan het aantal mensen dat de oude vestiging bezocht. Gisela Goos: “Oktober 2018 was de drukste maand met meer dan 24.000 bezoekers”. Door de centrale ligging wordt een bezoek aan de bibliotheek makkelijk gecombineerd met een bezoek aan het centrum of De Bussel. Het ruime en lichte gebouw met moderne en open inrichting wordt dan ook goed bezocht. 

Broedplaats voor kennis en talent
De stijging van de bezoekersaantallen in de nieuwe bibliotheek is toe te schrijven aan het diverse aanbod. De bibliotheek is een plek om je kennis en talenten te ontwikkelen. Waar je een rustige studie- of werkplek vindt, anderen ontmoet, de Nederlandse taal leert of in het enorme aanbod van activiteiten, films  en boeken de benodigde informatie vindt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.