Kaaise dweildag: 34 – 34 !


Bovenstaande lijkt op een uitslag van een basketbalwedstrijd zou je zeggen.
Maar niets is minder waar.
We hebben het hier over (alweer) de 34e editie van de Kaaise Dweildag, met recht dus “al generaties lang”.
En, toeval of niet, Stg. de Gangmaokers is er in geslaagd om een weer keur aan carnavaleske dweilbandjes naar Kaaiendonk te halen, maar liefst 34! Jawel!
Ze komen weer van heinde en ver; van boven de rivieren; vanuit het zonnige Zuiden. Van Hooglanderveen, Dichteren, Sas van Gent, Valkenswaard en Rosmalen.
Klinkende namen: de Brulkikkers, Panash, Dweilorkest de Träöters, ZZZZZenderbijband, Blazerus. Ladder(s)zat (winnaar Jan Melis Publieksprijs 2018), Okalnix. Zij gaan u aanstaande zondag de 10e februari weer trakteren op een geweldig dweilfeest in de Oosterhoutse binnenstad. Maar natuurlijk zullen ook onze ‘eigen’ Kaaiendonkse kapellekus overal hun geweldige optredens verzorgen: het altijd enthousiaste Hoezo?, onze belofte voor de toekomst Jeugdhofkapel de Smulnarren, uiteraard de Koele Band met een goed stukse muziek en onze welbekende CV Pierewaaiers, niet weg te denken uit de Kaaiendonkse carnavalsscene. Dan kunt u ook nog mee gaan dweilen met “onze” Ladykantjes (in 2018 winnaar van de Theo’s Paradeprijs), met het Simpelfonisch Orkestje of met Hofkapel de Smulnarren. Nee, we vergeten Staamp niet: die doet uiteraard ook weer mee, nu als trotse winnaar vorig jaar van de Kaaise Dweilcup 2018. Aan wie Staamp deze Kaaise Dweilcup na afloop van deze veelbelovende Kaaise Dweildag moeten afgeven, is nu nog de vraag. Wilt u deze informatie uit de eerste hand: kom dan aanstaande zondag de 10e februari gezellig mee dweilen.
Ook gaat er nog een bijzondere gebeurtenis plaatsvinden: de TonKuppensTribute; een unieke en fantastische samenwerking tussen Staamp, de Hofkapel, de Jeugdhofkapel, d’Askruizen en Kruispunt zullen gezamenlijk het grootste en beste arrangement van de onlangs overleden Ton Kuppens ten gehore brengen, te weten Radar Love. Een niet te missen eerbetoon, 13:30 u op De Markt.
Daarnaast maakt de ‘nieuwe’ Miss Kaaise Dweildag ook haar entree; op welke wijze blijft nog even geheim. En onze nieuwe Burgemeester Buijs maakt zijn entree.
Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV zal daarna het startsein geven aan alle deelnemers en bezoekers om erop los te gaan dweilen en zich zo voor te bereiden op het aanstaande carnaval.
De organisatie heeft er in ieder geval zin in! En samen met hun natuurlijk ook nog alle gastvrije cafeetjes, de talloze gelegenheden waar wat gegeten kan worden, onze overige deelnemende bedrijven en ook de ondernemingen die de prachtige prijzen ter beschikking hebben gesteld voor onze loterij. Maar vooral niet te vergeten: al onze vrijwilligers…. Hen zijn wij veel dank verschuldigd voor hun belangeloze inzet; zonder hen geen Kaaise Dweildag.
Het volledige programma, nadere informatie over de sponsoren en alles wat u verder nog wilt weten is te vinden op www.kaaisedweildag.nl
Stg. de Gangmaokers wenst alle deelnemers en veel succes en vooral veel leut met het dweilen en hopen u als publiek op deze bijzondere dag te mogen begroeten in één van de leuttempeltjes. Ook aan u: Veel plezier!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.