Kom kijken wie de Cultuurprijs 2019 wint!

K

In Oosterhout zijn vele mensen en verenigingen actief in het culturele veld.  Je vindt in Oosterhout een groot scala aan koren, podiumverenigingen, bandjes, beelden kunstenaars en vele andere activiteiten.  Ieder jaar beloont de gemeente Oosterhout één van die vele personen of verenigingen met een oeuvreprijs. Zondag 17 maart vindt de uitreiking tussen 15.00 en 17.00 uur plaats in het speelgoedmuseum aan de Zandheuvel en jij kan daarbij zijn! Reserveer een gratis kaartje via www.theek5.nl of aan de balie bij Theek5 of de VVV-Oosterhout.

De Cultuurprijs is een Oeuvreprijs

De winnaar van de cultuurprijs wordt door een vakjury gekozen uit voordrachten, die de Oosterhoutse inwoners hebben kunnen doen. Uit alle voordrachten hebben zij dit jaar vier namen genomineerd, die in aanmerking kom en voor de prijzen:- Stichting Ludens- Stichting BOCK- Eus Rovers- Stichting Muziekschelp van stadstuin De Schelp

De jury overlegt komende weken, wie van deze vier kandidaten  zij aan de gemeente Oosterhout gaan voordragen om de Cultuurprijs 2019 te winnen. Vorig jaar is de prijs gewonnen door Nellie Heemskerk, grondlegger van het speelgoedmuseum én theater De Schelleboom.

Voor de stimuleringsprijs, die tegelijkertijd uitgereikt wordt, bestaat de shortlist uit:- Anne Oomen, mode- en textielontwerpster- Jeroen Verdaasdonk/Javy Design- Het project 365+1 beeldbad, een coproductie van Stichting BOCK en H19- Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout met project ‘Muziek is chill’

Prijsuitreiking 2019

Ben je benieuw wie deze prijzen dit jaar in de wacht gaan slepen , kom dan zondag 17 maart naar speelgoedmuseum Op Stelten aan de Zandheuvel. Daar worden tussen 15.00 en 17.00 uur tijdens een gevarieerd programma de prijswinnaars bekend gemaakt.

Gratis kaarten kan je bestellen viahttps://theek5.lerendoeje.nu/ of afhalen bij Theek5 en de VVV

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.